Vianočné trhy Drážďany 2023

Vianočné trhy Drážďany 2023

Vianočné trhy v Drážďanoch sú najstaršie v celej Európe a jedny z najväčších v Nemecku, ak nie aj tie úplne najväčšie. Dlhá história Striezelmarktu, ktorý sa každoročne koná na Altmarkt (Starý trh) je bezkonkurenčná a nájdete obrovskú škálu vianočných trhov od tradičného vianočného trhu Frauenkirche až po pokojnejší romantický vianočný trh. Drážďanské trhy určite patria medzi najlepšie vianočné trhy v Európe a pritom nie sú ani ďaleko od Slovenska či Česka - veď ležia kúsok (147 km) za Prahou. Kedy sa na ne ísť pozrieť a kam zamieriť v roku 2023, aby ste si vianočné trhy v Drážďanoch užili naplno?

Hoci sa tunajšie adventné trhy konajú po celom meste, termíny sú jednotné - od 29. novembra do 24. decembra 2023 (až na malé výnimky). Ochutnať tu môžete špeciality ako drážďanský štólový sladký chlieb, horúci jablčný mušt namiesto vareného vína a drážďanský rahmklecks - miestny chlieb so slanými plnkami. Nebude tu pritom chladnejšie ako na Slovensku. Priemerná teplota v decembri je 5 °C až 0 °C. Pripájame zopár tipov, kam zamieriť.

  1. Striezelmarkt - Spomínaný najpopulárnejší a najstarší vianočný trh v Nemecku s vianočnými stánkami, ktoré predávajú všetky druhy darčekov a tradičné i moderné jedlá.
  2. Frauenkirche - Tradičný vianočný trh pred ohromujúcim Frauenkirche s bledou kupolou si nesmiete nechať ujsť. Koná sa od konca novembra do Štedrého večera pozdĺž úzkej ulice Münzgasse.
  3. Advent na Neumarkte (do 23. 12.) - Advent na Neumarkte zaberá celé pešie námestie. Tento trh je zameraný na remeselné remeslá a lahodné kulinárske klasiky.
  4. Augustus Market - Cez rieku v modernejšej štvrti Neustadt sa nachádza Augustov vianočný trh na Albertplatz. Prejdite cez historický Augustov most smerom k ruskému kolesu a začnite objavovať trhy.
  5. Adventný festival Stallhof - Medzi múrmi drážďanského kráľovského paláca na námestí Schlossplatz sú skutoční remeselníci a tradičný remeselnícky vianočný trh.
  6. Postplatz Alpine Huts - Večerný trh s apres-ski atmosférou, ktorý sa špecializuje na teplé nápoje, varené víno a horúci cider. Veľmi odlišný vianočný trh iba pre osoby staršie ako 18 rokov.
  7. Neustädter Gelichter - Aj cez rieku v Neustadte je alternatíva na vianočný trh s miestnymi ručne vyrábanými darčekmi, šperkami a vegánskymi a vegetariánskymi vianočnými jedlami.
  8. Romantický vianočný trh - Menej tradičný a viac dekoratívne zameraný vianočný trh na nádvorí Taschenbergpalais.
  9. Trh svätého Mikuláša - Nachádza sa vo vonkajšom Neustadte, v hipsterskej štvrti Drážďan, a je modernou alternatívou k tradičným a klasickým vianočným trhom v Drážďanoch.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

24.08. → 01.09. +1 termín

náročnosť

9 dní

Trvanie

2039 2265€
TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj? Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?

Dôvodov, prečo sa tešiť na Vianoce, je veľa. Tradičné vianočné trhy sú určite jedným z nich. Veď to poznáte - hra svetiel, vyzdobený vysoký…

Viktor Háber 16 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Heidelberg – klenot na brehu rieky Neckar Prehliadka

Prehliadka Heidelberg – klenot na brehu rieky Neckar

Nemecká rieka Neckar pramení na juhu krajiny v Čiernom lese a na svojej púti urazí necelých 400 kilometrov predtým, než sa premieša s Rýnom a…

Tomáš Kubuš 7 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: