Vianočné trhy v Mníchove 2023

Vianočné trhy v Mníchove 2023

Vianočné trhy v Mníchove majú Slováci de facto po ruke. Veď z Bratislavy sa viete dostať do metropoly Bavorska autom aj za päť hodín, teda pri dobrej premávke. Určite ide o mesto, ktoré sa oplatí navštíviť v tomto období roka. Mníchovské vianočné trhy sú pretkané dlhou históriou - patria medzi vôbec najstaršie, veď prvé sa datujú do 14. storočia. A je mnoho miest, kde je možné zamieriť, ak si chcete vychutnať advent v meste Mníchov naplno. Poďme si povedať kedy a kde je najlepšie ísť a presvedčiť sa, že patria medzi najlepšie vianočné trhy v Európe.

Tohto roku sa vianočné trhy v Mníchove uskutočnia od 27. novembra 2023 a potrvajú do 24. decembra.

Mariánske námestie (Marienplatz)

Práve tu hovoríme o najstarších trhoch. Nájdete tu všetko, čo má mať skutočný betlehem – od lampáša a maštale až po dary od troch kráľov. Vyniká tu aj nebeská dielňa Himmelwerkstatt pre deti vo veku od šesť do dvanásť rokov, ktorá je malým rajom pre mladých remeselníkov - tu sa zabavia dokonca zadarmo. Každý deň je tu prítomná živá bavorská Stubenmusik (tradičná ľudová hudba). Dychové kapely a spevácke zbory naladia adventné obdobie z radničného balkóna.

Viktualienmarkt

Svieža rozmanitosť a zážitok z mníchovského života zblízka. Počas vianočného obdobia vyžaruje obľúbený trh zvláštny šarm. Okrem toho hostí privítajú vianočné svetlá, adventné kúzla a varené víno. Nesmie chýbať betlehem v pivnej záhrade, ktorý odzrkadľuje krásu a tradície.

Sendlinger Tor

Už v roku 1886 sa vraj na pozemku pred Sendlinger Tor konal vianočný trh. O viac ako sto rokov neskôr táto tradícia pokračuje malým a očarujúcim Christkindlmarkt. Sendlinger Tor, jedna z troch zostávajúcich mestských brán bývalého mníchovského opevnenia, žiari svetlami a pozýva návštevníkov na pokojnú prechádzku.

Theresienwiese

Známe pre všetkých milovníkov Oktoberfestu. Veď práve tu je vianočný trh otvorený až do konca roka. Známy zimný festival Tollwood pohltí Theresienwiese a pôsobí de facto ako alternatívny vianočný trh. Je typický mix chutných bio potravín a množstva originálnych umeleckých remesiel. Väčšina podujatí, od divadla cez hudbu a predstavenia až po environmentálne aktivity a pestrý program pre deti, je bezplatná. Celý festival potom zavŕši tradičná silvestrovská zábava.

Olympijský park v Mníchove

Nostalgické cirkusové stany vyžarujú teplo a pohodu, film odohrávajúci sa uprostred areálu slúži ako útulný bar a v ponuke sú pochúťky z Bavorska a zvyšku sveta. Oblečenie, kožené výrobky, ozdobné šperky a drevené umelecké diela lákajú návštevníkov k nákupu. Bazár rozprávok v Olympiaparku navyše ponúka zábavný program s umením, kultúrou a hudbou pre „dospelých“ a akcie a prekvapenia pre deti – vrátane kreslenia sviečok, zábavného bábkového predstavenia a dokonca aj rozprávky s bohyňou mesiaca.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

24.08. → 01.09. +1 termín

náročnosť

9 dní

Trvanie

2039 2265€
TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj? Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?

Dôvodov, prečo sa tešiť na Vianoce, je veľa. Tradičné vianočné trhy sú určite jedným z nich. Veď to poznáte - hra svetiel, vyzdobený vysoký…

Viktor Háber 16 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Heidelberg – klenot na brehu rieky Neckar Prehliadka

Prehliadka Heidelberg – klenot na brehu rieky Neckar

Nemecká rieka Neckar pramení na juhu krajiny v Čiernom lese a na svojej púti urazí necelých 400 kilometrov predtým, než sa premieša s Rýnom a…

Tomáš Kubuš 7 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: