Len 17 mesiacov po otvorení sa môže gurmánska reštaurácia Le Pressoir d'Argent, ktorej majiteľom je známy britský kuchár Gordon Ramsey, pýšiť v poradí už druhou hviezdičkou slávneho Michelinského sprievodcu. Gilad Peled, šéfkuchár tejto reštaurácie, ktorý je v tomto prípade hlavou a rukami Gordona, a Arthur Févre, hlavný cukrár, našli dokonalú rovnováhu v použití britských produktov a regionálnych chutí. Spolupráca dvoch maestrov Vám tak pripraví nezabudnuteľný gurmánsky zážitok trvajúci niekoľko hodín, za ktorý budete ochotný dať čokoľvek. Možno aj preto nie sú v menu uvedené ceny : Čerešničkou na torte je výber uznávaného sommeliera, ktorý Vám podľa Vašich chúťok vyberie jeden z 550 druhov vína, ktoré sú k dispozícií v tomto kulinárskom nebi v historickom centre francúzskeho mesta Bordeaux . Keďže sme práve vychytali sezónu špargle, touto zeleninou bolo inšpirované takmer celé 8-chodové degustačné menu. Špargľový sorbet ste asi ešte neochutnali, však? My sme si s BUBO tento luxusný zážitok dopriali na záver nášho najchutnejšieho zájazdu Tour de France, tak sa k nám nabudúce pridajte. P.S.: Ako jediní z hostí sme sa v ten večer dostali do kuchyne, a mohli sme pozorovať samotného Gilada Peleda pri práci. S nami vždy dostanete viac! Foto: Špargľa s omáčkou zo syra Ossau Iraty, z čiernych hľuzoviek a pena zo šunky Noir de Bigorre
Tipy a zážitky - Francúzsko
- Francúzska riviéra
- Región Champagne
- Chamonix-Mont-Blanc - tipy
- Provensálsko - tajné tipy
- Annecy - čo ochutnať
- Francúzske Alpy
- Omaha Beach, Normandia
- Yvoire - najkrajšia dedinka Francúzska
- Aiguille du Midi - najkrajšie Alpy
- Bretónsko - čo vidieť
- Carcassonne je jedno z najkrajších miest Francúzska
- Mont Saint Michel, Francúzsko
- Josephine Bonaparte, rodáčka z Martiniku
- Mont-Saint-Michel - boj s pieskami času
- Vodné zrkadlo v Bordeaux
- Marseille - katedrála Major
- Prístav v Marseille
- Mont Blanc
- Albertville - niekdajšie olympijské dejisko
- Megéve - luxus pod Mont Blancom