Annecy - čo ochutnať

Annecy - čo ochutnať Ulovili sme perlu francúzskych Álp

Štvrtý deň nášho zájazdu Alpská päťka sme ukončili v malebnom francúzskom mestečku Annecy. Tento deň je z celého zájazdu najdlhší, a to množstvom zaujímavých zastávok a miest, ktoré po ceste cez Švajčiarsko a Francúzsko vidíme. Annecy je na konci dňa ozaj perličkou. Prechádzka nádherným historickým centrom ležiacom na rieke a kanáloch Thiou, jazero Annecy, hrad Annecy.. pri názvoch miest boli Francúzi, ako vidíme, extrémne kreatívni! :) Na čo sme sa po celom dni ale tešili úplne najviac, bolo asi najtradičnejšie francúzske alpské jedlo - fondue, častokrát označované aj ako jedlo drevorubačov. Rôzne druhy kvalitného syra, ktorého tu Francúzi majú na tony, roztavené a zmiešané v hlinenom kotlíku, ktorý je kontinuálne ohrievaný priamo na stoloch, aby sa predišlo jeho stuhnutiu. V košíčkoch precízne nakrájané kúsky domáceho chleba. Špeciálna dlhá vidlička s tenkými hrotmi na konci, pripomínajúca nástroje na naše klasické slovenské opekanie alebo grilovanie. Vysvetlím aj spôsob samotného jedenia - chlebík napichnete na vidličku, namočíte do kotlíka so syrom, vylovíte syrom obalený chlebík na svoj tanier, a nech sa páči, môžete plniť žalúdky! Okrem vynikajúcej chuti pravých alpských syrov má táto gurmánska špecialita minimálne dve ďalšie výhody - existuje veľmi nízka šanca tieto porcie dojesť do konca (vyskúšajte, uvidíte), takže žiaden žalúdok neodchádza na hotel po náročnom dni hladný; a ide aj o spôsob takej tej interaktívnej hry s jedlom, kde sa francúzskym štýlom delí stále zopár ľudí o jeden kotlík na stole a točenie samotného chlebíka v syre pripomína naše opekanie špekačiek. BUBO má v Annecy už rokmi overenú a hlavne naším Ferim z BUBA odporúčanú reštauráciu Ramoneur Savoyard, kde pripravujú aj celkom netradičné, ale vynikajúce, hubové fondue. A kto má chuť, môže vyskúšať tradičný alpský likér vyrobený z horských byliniek “na trávenie” - Genépi. Tak čo myslíte, príprava na zajtrajšiu lanovku Aiguille du Midi s pohľadmi na Mont Blanc - sme ready, však?  

K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

2010 2365€
K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

05.05. → 13.05. +4 termíny

náročnosť

9 dní

Trvanie

1774 2365€
K

Európa  

Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2145 2860€
Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?
Prémiový blog

Prémiový blog Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?

Dôvodov, prečo sa tešiť na Vianoce, je veľa. Tradičné vianočné trhy sú určite jedným z nich. Veď to poznáte - hra svetiel, vyzdobený vysoký…

Viktor Háber 25 min. čítania
So Štefánikom okolo sveta
Prémiový blog

Prémiový blog So Štefánikom okolo sveta

Štefánik sa bežne vníma najmä ako generál - zakladateľ česko-slovenského štátu. Je nám potešením prezentovať vám ho ako CESTOVATEĽA a pozývame vás…

Ľuboš Fellner 56 min. čítania
10 najmenej navštevovaných krajín sveta
Prémiový blog

Prémiový blog 10 najmenej navštevovaných krajín sveta

Organizácia Spojených národov (UNWTO - UN World Tourism Organisation) vedie dlhé roky štatistiky počtu turistov v krajinách celého sveta. Najviac…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: