Zakaz fotit smeje sa dobrosrdecne policajt v obrovskej zelenej capici a ocenuje nasu rustinu. "Ste nasi gosti!" Sme v Kyrgistane 4x vacsom ako Slovensko s usmievavymi ludmi, ktori maju ku kocovnikom najblizsie a velmi mi pripominaju Tibetanov. Najchudobnejsia krajina byvaleho ZSSR vyhnala v marci tohoto roka svojho prezidenta a teraz sa chysta na dalsie volby. Priemerny plat je tu 10x nizsi ako v susednom Kazachstane a Landcruiser vystriedala Lada. Teraz Vam pisem z Centralneho Tian Shanu, kde sme stravili pekne dni v konskom sedle a uzivali si vysokanskych hor a cistuckych jazier {je ich tu viac nez 1000}. Pred par hodinami sme sa zobudili v jurte vo vyske nasho Gerlachu, glgli si kumysu, ktory vcera pred nasimi ocami podojili z kobyliek a potom si radsej glgli este vodky [0.5litra = 25Sk} a dali domace ranajky. Vyrazame do Frunze - teraz Bishkek. Tomas nefunguje mi tu Hotmail a tak mi prosim napis sem kde nas cakaju letenky. Mozem sa pre ne zastavit dnes o 8 vecer alebo ich prevziat hocikedy zajtra. Napis budem cakat. Tak takto vyzerali naše zájazdy do Kirgizska na začiatku. Písal sa rok 2005 a to sem mierilo minimum cestoviek zo sveta a zo Slovenska ani jedna. Ľuboš Fellner bol prvým sprievodcom na Hodvabnej ceste a ostatní sa od neho učili. Kirgizsko bolo v tejto dobe považované za nebezpečné.
Tipy a zážitky - Kirgizsko
- Ľadovcové jazero
- Issyk Kul
- Skazka - kirgizský kaňon
- Zaujímavosti Kirgizsko
- Buzkaši a nomádske hry
- Minaret Burana
- Cholpon Ata
- Hodvábna cesta a Kirgizsko
- Kumys - kobylie mlieko-prax
- Plov- pilaf, recept na národné jedlo
- Pík Lenina