Fraumünster: Klenot Ducha, umenia a histórie v Zürichu

Fraumünster: Klenot Ducha, umenia a histórie v Zürichu

Nápadná kresťanská svätyňa v Zürichu na brehu rieky Limmat nie je len obyčajným kostolom, ale je to aj miesto, kde sa spájajú náboženstvo, história a umenie.

Podľa starodávnej legendy sa na začiatku v roku 853 dve dcéry východofranského kráľa Ludvíka Nemca - Hildegarda a Bertha, ktoré sa údajne venovali životu oddanému Bohu, vydávali sa na cesty do Zürichu, kde sa modlili v kaplnke. Podľa povesti im Boh poslal jeleňa, ktorý im svojím žiarivým parohom ukazoval cestu cez tmavý les až k miestu, kde mali postaviť kostol. Kráľ Ludvík následne založil Fraumünster.

Kostol bol pôvodne kláštorom, v ktorom sa zdržiavali ženy z vyššieho spoločenského postavenia. Získal si priazeň kráľov a v 13. storočí dokonca získal právo razenia mincí. Táto nádherná stavba na malebnom Münsterplatze láka pozornosť návštevníkov, ale skutočný poklad sa skrýva za jej dverami.

Tento kostol sa môže pochváliť nezameniteľnými sklenenými vitrážami vytvorenými v 20. storočí dvoma umelcami, a to Marcom Chagallom a Augustom Giacomettim. Farebná harmónia týchto vitráží vytvára magickú atmosféru. Chagallove diela pripomínajú duchovné kaleidoskopy, kde sa farby a tvary prelínajú, lákajúc zrak do hĺbky.

Fraumünster je známy pre svoju výnimočnú akustiku, vďaka čomu sa stal obľúbeným miestom pre klasické koncerty. Odohrávajú sa tu aj svadby, oslavy a iné výnimočné udalosti. Tu sa prelínajú história, umenie a život, vytvárajúc nezabudnuteľné okamihy.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

24.08. → 01.09. +1 termín

náročnosť

9 dní

Trvanie

2039 2265€
Najscestovanejší Švajčiar: V Uzbekistane ma replika pušky dostala pred súd Blog

Blog Najscestovanejší Švajčiar: V Uzbekistane ma replika pušky dostala pred súd

Thomas Büchler je najscestovanejším mužom zo Švajčiarska a celkovo podľa webu NomadMania 13. najscestovanejším človekom na Zemi. Už ako študent…

Viktor Háber 18 min. čítania
Moje najkrajšie cesty planétou Blog

Blog Moje najkrajšie cesty planétou

Vybrať si jednu, dve, či zopár tých naj ciest zo všetkých možných, ktoré BUBO ponúka naprieč svetom, nie je vôbec jednoduché. Osobne som pochodil s…

Najkrajšie miesta Álp s BUBO Blog

Blog Najkrajšie miesta Álp s BUBO

Alpy ponúkajú more úžasných, rozprávkových miest. Nepreháňam ani len trochu. Azda každý vrchol (a len tých sa tam nájdu tisíce), stena, hrebeň,…

František Kekely 4 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: