Kam ísť na dovolenku v marci?

Kam ísť na dovolenku v marci?

Ideálna dovolenka počas marca? Kam vycestovať počas tretieho mesiaca v roku? BUBO má viacero tipov na výborný marcový zájazd. Marec je jeden z dvoch top cestovateľských mesiacov v roku (druhý je október). Prečo práve tieto dva? Lebo sa dá vycestovať do celého sveta - všade je jar alebo jeseň a čaká na vás prívetivé počasie ako na severe, tak aj na juhu planéty. Marec je tiež plný zaujímavých sviatkov, prostredníctvom ktorých môžete spoznať kultúry krajín sveta. My sme vybrali top destinácie na marcec a pripravili sme si pre vás veľký prehľad v blogu - Ktorý mesiac kam cestovať?

Na marec sme vybrali tieto odporúčania:

  1. Island - rovno prvý marcový deň je na Islande jeden z najlepších, ide o Deň piva. Pivo tu bolo zakázané 74 rokov, no v roku 1989 sa to zmenilo a odvtedy domáci oslavujú a my spolu s nimi. Bujarejšiu oslavu ste ešte nezažili. K tomu krásne vodopády a iná nespútaná a unikátna príroda.
  2. India - oslavuje sa Holi, teda sviatok farieb. Je tu teplo, neprší a je ideálny čas ako na spoznávanie severu Indie, tak aj na návštevu juhu.
  3. Stredná Ázia či Kurdistan - tu sa 20. marca oslavuje Novruz, teda Perzský nový rok. Je to sviatok jari a nového života. Výnimočné sú najmä oslavy v Kirgizsku, Kazachstane, Mongolsku či Kurdistane - v poslednej spomenutej destinácii je nesmierne teplo a nájdete tu najstaršiu pamiatku sveta.
  4. Bali (Indonézia) - pozor, 22. marca 2023 tu bude Nyepi, teda Deň ticha. Zažiť hinduistickú oslavu nového roka je výnimočné. V tomto čase však Balíjčania neopúšťajú svoje domovy a možno sa vám ani neprihovoria a vypnú vám wifi. To nech vás neodradí, lebo o deň neskôr sú veľkolepé oslavy.

Bonus: Celý svet, keďže, ako spomíname, ide o top sezónu a dá sa ísť naozaj všade. Ak si teda poviete: "Chcem ísť do XXX (doplňte si ľubovoľnú destináciu od Česka cez Japonsko až po Honduras), v ktorom ročnom období tam ísť?" Odpoveďou je jasne marec, lebo všade budete mať zároveň aj menej turistov.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3158 4859€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: