Kam ísť na dovolenku v septembri?

Kam ísť na dovolenku v septembri?

Ideálna dovolenka v septembri? Kam vycestovať počas deviateho mesiaca v roku? Prázdniny sa skončili, rovnako tak sa pomaly končí leto, no dovolenková sezóna pokračuje. Avšak až po Trans Danube Swim, ktorý organizujeme. BUBO má pre vás viacero tipov na výbornú septembrovú dovolenku. Nielen na základe toho, aké ročné obdobie vás v daných destináciách čaká, ale aj na základe sviatkov, vďaka ktorým spoznáte tamojšie krajiny a kultúru. Pripravili sme si pre vás veľký prehľad v blogu - Ktorý mesiac kam cestovať?

Na september sme vybrali tieto odporúčania:

  1. Francúzsko - vysoká sezóna sa skončila, avšak stále je tu teplo a v Bordeaux prebieha zber hrozna a oplatí sa ochutnať tunajšie vína. My organizujeme Tour de France pre gurmánov, kde vás popri najkrajších francúzskych pamiatkách čakajú aj exkluzívne ochutnávky.
  2. Indonézia - hoci na Thajsko či Vietnam nie je teraz najlepší čas na návštevu, v Indonézii je to presný opak. Teplo, úžasné podnebie a správny čas ako na relax na Bali, tak aj na výstup na sopky Jávy i Sumatry. Ale aj na návštevu Komodo s endemickými varanmi.
  3. Výstup na Ararat - skvelé teploty aj na takúto aktivitu, teda výstup na jednu z najľahšie dostupných "päťtisícoviek sveta". Šanca na dobytie vrcholu je aj vďaka exkluzívnym službám vysoká - zatiaľ máme v BUBO úspešnosť 100 %.
  4. Srí Lanka - tu prebieha festival dažďa v Chráme Budhovho zubu v Kandy, termín nie je jednotný, lebo ho určuje astrológ. Dažďová sezóna sa však končí a ostrov si užijete naplno.
  5. Ladakh - začiatok septembra patrí Ladackému festivalu v meste Leh. Ste v Indii, no toto mesto je tibetskejšie ako Tibet.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

3992 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3562 5089€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: