Miradouro da Ponta do Sossego

Miradouro da Ponta do Sossego Kde slnko na Azoroch vychádza ako prvé

Uprostred Atlantického oceánu sa nachádza nádherné miesto, kde môžeme obdivovať úžasné kontrasty medzi zelenou a modrou - na vyhliadke Miradouro da Ponta do Sossego. Toto miesto sa nachádza na najväčšom ostrove Azorských ostrovov, na Sao Miguel, a je skutočným prírodným pokladom. 

Vyhliadka patrí k najkrajším vyhliadkovým bodom Azorského súostrovia a je to v podstate park plný rastlín, ktorý nájdeme v oblasti jednej z najdivokejších oblastí ostrova - vo vulkanickom komplexe Nordeste. Nordeste je jeden zo šiestich okresov ostrova Sao Miguel a, ako aj jeho názov naznačuje, nachádza sa v severovýchodnej časti ostrova. 

Park bol slávnostne otvorený v júli 1995,  je veľmi dobre udržiavaný a často môžme vidieť záhradníkov, ktorí usilovne pracujú na tom, aby park vyzeral jednoducho dokonale. Nájdeme tu množstvo endemickej vegetácie typické pre Makaronéziu a oplatí sa vychutnať si každý jeho kút. Krásna panoráma, miesta na grilovanie, rozkvitnuté kvety a skvelé aktivity naokolo.

Táto vyhliadka je veľmi obľúbená aj na pozorovanie východu slnka a často si cestovateľia ale aj miestni obyvatelia privstanú, aby mohli ráno pozorovať veľkolepé predstavenie prírody. Okrem nádhernej panorámy a útesov môžme z vyhliadky vidieť aj malú dedinku pri oceáne alebo krásnu pláž s čiernym pieskom.

V okolí vyhliadky sa oplatí navštíviť aj mesto Nordeste - je to jedna z najkvetnajších oblastí v Európe, plná prírodných krás a bujnej flóry. Ak sa chcete ponoriť hlbšie do tohto nádherného regiónu, v mestskom múzeu v Nordeste sú vystavené tradičné predmety z každodenného života miestnych obyvateľov v časoch, keď bolo poľnohospodárstvo pre toto mestečko všetkým.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Azorské ostrovy (POR), Portugalsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2665
K

Azorské ostrovy (POR), Madeira (POR), Portugalsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

2765
K

Európa  

Azorské ostrovy (POR), Madeira (POR), Portugalsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

2256 2820€
Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény Prémiový blog

Prémiový blog Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény

Tri málo známe ostrovné geografické pojmy. Mikronézia leží na severe Tichého oceánu, Makaronézia v Atlantiku a Maskarény na juhu Indického oceánu.…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Výstup na najvyšší vrch Stredoatlantického chrbátu Prémiový blog

Prémiový blog Výstup na najvyšší vrch Stredoatlantického chrbátu

Sopku Pico zdolalo minimum Slovákov. Nie preto, že by to nedali, no preto že nevedeli, že sem majú ísť. Ide o unikátny európsky trekking, turistiku…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
São Miguel - najväčší z Azorských ostrovov Sao Miguel

Sao Miguel São Miguel - najväčší z Azorských ostrovov

Najväčší ostrov spomedzi Azorských ostrovov, ostrov, kam s veľkou pravdepodobnosťou doletíte ako na prvý. Ostrov, ktorý má najprepracovanejšie…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: