Najkrajšie pláže Rovníkovej Guiney

Najkrajšie pláže Rovníkovej Guiney Ako si luxusne zaplávať v Afrike

Rovníková Guinea má nielen krásnu zeleň, vegetáciu či faunu plnú rôznych druhov primátov. Tým, čo ju zaraďuje medzi klenoty Afriky umožňujúce vrchol luxusu a relaxu, sú pláže. Nielen v kontinentálnej Rovníkovej Guinei sa dajú nájsť jedny z najkrajších pláží sveta, ale aj na jej ostrovoch Bioko, Annobón a Corisco. Ktoré pláže krajiny označil za najkrajšie portál rumbomalabo.com?

Kontinentálna Rovníková Guinea

Pláž Utonde - Pláž je plná života a radosti vďaka ľuďom a blízkosti mesta Bata. Ponúka všetko, čo by ste od pláže očakávali a jej okolie je vhodné aj na turistiku.

Pláž Bome - Leží v meste neďaleko Baty. Toto letovisk má skutočne luxusnú pláž - poklad Rovníkovej Guiney. Výnimočnou je najmä jej atmosféra. Prichádzajúce a odchádzajúce vlny sú hudbou pre uši.

Pláž Punta Mbonda - Na tejto pláži je piesok taký mäkký, že sa cítite ako medzi púštnymi dunami. K tomu ale prirátajte krásne palmy, lesy a nádherné more.

Ostrov Bioko

Pláž Sipopo - Nachádza sa 15 km od mesta Malabo v nie príliš dávno vytvorenom meste Sipopo - jednej z najmodernejších častí Afriky. Umelá pláž je najnavštevovanejšou domácimi obyvateľmi. Hotelové aj súkromné pláže ponúkajú pokojné vody s výhľadom na ostrovček Horacio.

Pláž Moaba - Nazývaná tiež aj Ureka Beach má pláž s viditeľne vulkanickým pôvodom. Má viac ako tri kilometre nepoškvrnenej panenskej pláže. V jej okolí objavíte tieť nádherné vodopády a možno uvidíte aj korytnačky.

Pláž Aleňá či Arena Blanca - Podľa BUBO najkrajšia pláž celého ostrova - ležiaca severovýchodne od Punta Cabras. Čierne skaly roztrúsené pozdĺž pláže jej dodávajú nádych, vďaka ktorému je jednou z najznámejších. Krásu pláže dokresľujú ovocné stromy.

Ostrov Annobón

Playa del Palmar alebo Basuai alebo Main Beach - Veľmi živé a veselé miesto plné hrajúcich sa detí či ľudí praktizujúcich tímové športy. Miesto, ktoré dýcha radosťou a zábavou. Len 100 metrov od pláže sa nachádza ostrovček plný korytnačiek, kde sa dá aj preplávať.

Love Beach - Áno, v krajine je aj pláž nazývajúca sa Pláž lásky. Zamilované páriky si tam vychutnajú samotu pre izoláciu od zvyšku sveta. Miesto je ideálne na praktizovanie meditácie alebo spojenie s krásou prírody krajiny.

Prečítajte si tiež: Najkrajšie pláže sveta - top 20 Ľuboša Fellnera


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Afrika  

Svätý Tomáš, Rovníková Guinea, Gabon


náročnosť

16 dní

Trvanie

10990
Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku Blog

Blog Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku

Mekka je úžasná a ak niekde jasne cítite Boha, tak je to tu. Saudská Arábia sa dnes extrémne rýchlo mení, a preto je tento blog pre skutočných…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
Pripomíname si tragédiu v Černobyle Blog

Blog Pripomíname si tragédiu v Černobyle

Pripomíname si 38 rokov od výbuchu v Černobyle. Tragédia, ku ktorej viedla séria chýb, sa stala 26. apríla 1986 presne o 01:23:45 h. Dodnes cítiť…

Viktor Háber 15 min. čítania
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: