Najlepšia káva v meste Oaxaca

Najlepšia káva v meste Oaxaca

Na našich zájadzoch po Mexiku sa dostaneme aj do najkrajšieho mesta, nazvaného podľa rovnomenného štátu, do mesta Oaxaca. O tomto krásnom meste sa dozviete viac v našom blogu Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika. Toto koloniálne mestečko, nachádzajúce sa v srdci Mexika, ponúka viacero možností na gurmánske zážitky a jeden z týchto gastro zážitkov je aj káva.

Café la Brujúla nie je ani najstaršia, ani najznámejšia z kaviární po celom Mexiku, ale je naša najobľúbenejšia z viacerých dôvodov.
Jedným z dôvodov je určite lahodná chuť. Tým, že Oaxaca má viacero mikroklím po celom štáte, rôznorodosť kávových zŕn je vskutku veľká.
Hlavné odrody kávy, ktoré sú pestované a pražené práve v tejto kaviarni sú:
Finca la Joya - táto kávová plantáž sa nachádza v regióne Sierra Norte de Oaxaca. Káva z tejto plantáže je známa svojou jemnou chuťou a sladkou arómou.
Finca El Carmen - táto kávová plantáž sa nachádza v regióne Istmo de Tehuatepec a je známa svojou plnou chuťou s tónmi čolokády.
Cooperativa Cafetalera la Cuchilla - táto plantáž sa nachádza v regióne Zoque a káva nimi vypestovaná je známa svojou jemnou chuťou s tónmi korenia.

Tieto kávové plantáže su hlavnými dodávateľmi kávových zŕn do kaviarne la Brujúla. Táto kaviareň ale spolupracuje aj s lokálnymi menšími pestovateľmi, pretože sa zaviazali používať kávu, ktorá je podporou aj pre miestne komunity. A tento udržateľný prístup máme v BUBO radi.

S vlastnou pražiarňou sa vám nemôže stať, že kávu ktorú si objednáte, je stará, alebo veľmi dlho skladovaná. Majitelia sa hrdia tým, že kávu, ktorú pražili a mleli pred viac ako mesiacom od vašej navštevy, u nich nenájdete.

Kaviareň bola založená iba v roku 2005 a odvtedy sa teší veľkej priazni domácich obyvateľov. To, že má Brujúla krátku históriu je jej jediné negatívum, ktoré však pozitíva vysoko prevyšujú. Umiestnená len pár krokov od Metropolitnej katedrály v meste Oaxaca, umiestená v historickej budove, kde môžete obdivovať aj umelecké diela miestnych umelcov kým si budete vychutnávať vašu profesionálne pripravenú kávu. Je to skutočný luxus. Alebo si objednajte niektorý z tradičných mexických zákuskov (pan de muerto, conchas, churros, tres leches...) a sadnite si na otvorenú terasu a dokonalý gastronomický zážitok ulovený.

Jedným z ulovených zážitkov, ktoré chceme sprostredkovať našim klientom, je vychutnať si unikátnu kávičku v najlepšej kaviarni štátu. Keďže sme dlho pred ostatnými prešli všetky štáty sveta, tak našou ambíciou je zažiť najlepšie zážitky doslova od pólu k pólu.

Odporúčam vám prečítať si blog Najlepšie kávy sveta. Ja osobne som prešiel Mexiko sedemkrát a pre mňa je v súčasnosti Brujúla tou najlepšou kaviarňou Mexika.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3893
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
B

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

7924
Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: