Najvyššie položený hotel v Európe

Najvyššie položený hotel v Európe

Glacier Hotel Grawand je hotel, ktorý sa nachádza v talianskych Alpách, konkrétne v údolí Schnalstal v Južnom Tirolsku. Nachádza sa v nadmorskej výške 3 212 metrov a je najvyššie položeným hotelom v Európe. Hotel je pomenovaný podľa neďalekého vrchu Grawand, ktorý je súčasťou Ötztalských Álp.

Hotel je dostupný lanovkou, ktorá hostí vyvezie z údolia až k hotelu za približne šesť minút. Lanovka premáva celoročne a poskytuje úžasný výhľad na okolité hory a ľadovce.

Glacier Hotel Grawand je obľúbenou destináciou pre nadšencov zimných športov, pretože poskytuje ľahký prístup k lyžovaniu a snowboardovaniu na ľadovci. V lete sa hostia môžu venovať turistike a horolezectvu v okolitých horách.

Hotel ponúka komfortné ubytovanie s 23 izbami a reštauráciou, ktorá ponúka tradičnú juhotirolskú kuchyňu. Hostia môžu využívať aj hotelové kúpeľné zariadenia, ktoré zahŕňa saunu, parný kúpeľ a relaxačnú zónu. Celkovo je Glacier Hotel Grawand jedinečnou a úchvatnou destináciou pre každého, kto chce zažiť krásu Álp.

V blízkosti hotela sa nachádza  aj vyhliadková veža "Iceman Ötzi Peak". Je venovaná objavu múmie. Múmiu našli turisti v regióne Ötztal, odtiaľ názov „Ötzi“. Verí sa, že bol poľovníkom alebo pastierom, ktorý sa stretol so svojou smrťou v horách. Ötziho telo a sprievodné artefakty, ktoré sa u neho našli, poskytli výskumníkom množstvo informácií o starovekom živote vrátane jeho oblečenia, nástrojov a dokonca aj posledného jedla.

Objavili ho v Ötztalských Alpách medzi Rakúskom a Talianskom v roku 1991. Ötzi tiež známy ako ľadový muž, je prezývka pre dobre zachovanú múmiu muža, ktorý žil okolo roku 3300 pred Kristom.  

Ötzi je teraz umiestnený v Juhotirolskom múzeu archeológie v Bolzane v Taliansku. V múzeu sú vystavené jeho pozostatky a početné artefakty objavené vedľa neho. Poskytuje fascinujúci pohľad do minulosti a návštevníkom ponúka možnosť dozvedieť sa o Ötziho živote a okolnostiach okolo jeho smrti.

Celkovo je Glacier Hotel Grawand jedinečnou a úchvatnou destináciou pre každého, kto chce zažiť krásu Álp.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
K

Európa  

Vatikán, Taliansko


náročnosť

7 dní

Trvanie

1802 2120€
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť! Benátky

Benátky Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť!

Pri sťahovaní národov ušli obyvatelia na severe Apeninského polostrova pred barbarskými kmeňmi do močiarov, v ktorých si začali stavať domy na…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Rím pre pokročilých Rím

Rím Rím pre pokročilých

Už ste v Ríme boli, ale vraciate sa sem viac než desiaty raz tak ako ja. Prebrázdili ste Rím sami, s audioguidom, so sprievodkyňou, pozreli ste si…

Ľuboš Fellner 40 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: