Zaujímavosti o Seychelských ostrovoch

Zaujímavosti o Seychelských ostrovoch World Travel Awards 2021

Súostrovie Seychely bolo ocenené na World Travel Awards v októbri 2021. Ocenenia World Travel Awards sa udeľujú od roku 1993 s cieľom uznať, odmeniť a osláviť výnimočnosť vo všetkých kľúčových sektoroch cestovného ruchu, turizmu a pohostinstva. Ostrovy si odniesli spolu päť cien: 

1. Popredná destinácia trvalo udržateľného cestovného ruchu v Indickom oceáne. Nedotknutý raj si udržal svoju korunu ako popredná destinácia udržateľného cestovného ruchu v Indickom oceáne už tretí rok po sebe, pre svoje úsilie pri presadzovaní trvalo udržateľných postupov a zmierňovaní dopadov tohto odvetvia. V posledných rokoch boli miestni partneri aktívnejší pri podpore trvalo udržateľného cestovného ruchu. Značka Seychelles Sustainable Tourism Label sa udeľuje zariadeniam s cieľom podporiť a usmerniť zlepšenie výsledkov udržateľnosti v zariadeniach cestovného ruchu v ostrovnej krajine v západnom Indickom oceáne.

2. Popredná destinácia pre svadobné cesty v Indickom oceáne. Nádherné a úchvatné Seychely sú vysnívanou destináciou novomanželov na svadobnej ceste. Ostrovný štát prijíma návštevníkov, odkedy v marci znovu otvoril svoje hranice, aby obnovil svoj turistický priemysel.

3. Popredné nové letovisko Indického oceánu: Anantara Maia. Anantara Maia Seychelles predstavuje uvedenie luxusnej značky na súostrovie a dopĺňa jej existujúcu kolekciu svetových rezortov v Indickom oceáne. Rezort nachádzajúci sa pri Anse Boileau na západe hlavného ostrova Mahé je prvým hotelom značky v súostroví v západnom Indickom oceáne – a siedmym v regióne, spája dva rezorty na Srí Lanke, jeden na Mauríciu a tri na Maldivách.

4. Popredná letecká spoločnosť v Indickom oceáne. Air Seychelles vyhrali vytúžený titul vedúcej leteckej spoločnosti v Indickom oceáne už druhý rok po sebe spolu s tromi ďalšími titulmi. Seychelský národný dopravca tiež po prvý raz vyhral titul Leading Airline Lounge v Indickom oceáne. Letecká spoločnosť bola tiež uznaná ako popredná letecká spoločnosť v Indickom oceáne - pre triedu Business Class 2021, a dostali aj ocenenie za najlepšiu posádku.

5. Popredný výletný prístav v Indickom oceáne. Seychelský prístav Port Victoria získal tento titul už po deviaty raz. Port Victoria zaznamenal počas sezóny 2019/2020 39 návštev výletných lodí s celkovým počtom 63 442 pasažierov. Posledné plavidlo sem zavítalo 11.marca roku 2020, potom sa výletný prístav musel zavrieť.

Prečítajte si viac o Seychelských ostrovoch a hlavnom meste Viktória v našom blogu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Réunion (FRA), Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

11 dní

Trvanie

4940
K

Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

12 dní

Trvanie

4560
K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

14 dní

Trvanie

5360
Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue La Digue

La Digue Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue

V srdci Indického oceánu nájdeme raj na zemi, krásne Seychelské ostrovy, ktoré zdobia prívlastky, ako ostrovy lásky, tropický raj alebo vanilkové…

Eva Andrejcová 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: