Cucurucho alebo aj miestna pochúťka z Baracoa (kukuručo = kornút) je jedným z gastronomických lákadiel Kuby. Ako ju pripraviť a z čoho sa skladá?
Suroviny na 4 kornúty: 1/2 šálky drvených mandlí, jeden a pol pohára kokosovej vody, 4 poháre mletého kokosu, 3 polievkové lyžice medu, miestne ovocie podľa dostupnosti, suché palmové listy na zabalenie.
Postup: Mandle pražíme na panvici na miernom ohni 10 min a miešame, aby sa nepripálili. Dáme ich bokom. Do panvice dáme kokosovú vodu a privedieme do varu. Prisypeme kokos, znížime oheň a za stáleho miešania povaríme, kým sa tekutina neodparí a nevznikne akési kokosové cesto (pasta). Primiešame med a opražené madle, zamiešame. Podľa chuti možno pridať ovocie.
Zmesou sa plnia suché palmové listy stočené do kornúta. Možno by stálo za to pridať kvapku rumu. Dobrú chuť!
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Kuba
- Dlhé rady na pizzu
- Varadero, Kuba
- Cayo Blanco, Kuba
- Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana
- Kubánska salsa
- UNESCO pamiatky na Kube
- Ochutnávka kubánskeho rumu
- Je na Kube internet?
- La Bodeguita del Medio, Havana
- Camagüey, Kuba
- Patria y Vida - Yotuel, Gente de Zona
- Kubánska brigáda
- Legendárny Camilo
- Platy na Kube
- Práca na Kube
- Lokálna mena na Kube
- Koniec CUC na Kube
- Corona, Kuba
- Kuba mapa
- Koniec kubánskeho pesa