Cucurucho alebo aj miestna pochúťka z Baracoa (kukuručo = kornút) je jedným z gastronomických lákadiel Kuby. Ako ju pripraviť a z čoho sa skladá?
Suroviny na 4 kornúty: 1/2 šálky drvených mandlí, jeden a pol pohára kokosovej vody, 4 poháre mletého kokosu, 3 polievkové lyžice medu, miestne ovocie podľa dostupnosti, suché palmové listy na zabalenie.
Postup: Mandle pražíme na panvici na miernom ohni 10 min a miešame, aby sa nepripálili. Dáme ich bokom. Do panvice dáme kokosovú vodu a privedieme do varu. Prisypeme kokos, znížime oheň a za stáleho miešania povaríme, kým sa tekutina neodparí a nevznikne akési kokosové cesto (pasta). Primiešame med a opražené madle, zamiešame. Podľa chuti možno pridať ovocie.
Zmesou sa plnia suché palmové listy stočené do kornúta. Možno by stálo za to pridať kvapku rumu. Dobrú chuť!
Tipy a zážitky - Kuba
- Dlhé rady na pizzu
- Varadero, Kuba
- Cayo Blanco, Kuba
- Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana
- Kubánska salsa
- UNESCO pamiatky na Kube
- Ochutnávka kubánskeho rumu
- Je na Kube internet?
- La Bodeguita del Medio, Havana
- Camagüey, Kuba
- Patria y Vida - Yotuel, Gente de Zona
- Kubánska brigáda
- Legendárny Camilo
- Platy na Kube
- Práca na Kube
- Lokálna mena na Kube
- Koniec CUC na Kube
- Corona, Kuba
- Kuba mapa
- Koniec kubánskeho pesa