1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (15)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Blackbeard, Svätý Tomáš

27

17:10

dec

2021

Americké panenské ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Americké Panenské ostrovy sú pre nás Slovákov odruky. Ja som ich navštívil dva razy a strávil som tu…

Mont Saint Michel, Francúzsko

27

16:58

dec

2021

Francúzsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Sen mnohých. Môžem Vám povedať, že v skutočnosti je Le Mont Saint Michel krajší, než na fotografiách, a ešte…

Castilo el Morro, Havana

27

16:45

dec

2021

Kuba Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Hrad rovnakého mena sa nachádza hneď pri prístave San Juan v Portoriku, druhý v hlavnom meste východu Kuby v Santiagu,…

Edinburghský hrad

27

16:16

dec

2021

Škótsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Veľká Británia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Bez konfliktu niet progresu, znie stará múdrosť. Edinburgh a jeho hrad zažil tých konfliktov veľa. Je známy ako najobliehanejšie…

Najstaršie mestá sveta

26

17:43

dec

2021

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Palestína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Sýria Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Najstaršími mestami Európy sú grécky Argos, Atény, či bulharský Plovdiv. Bratislava je najmladším hlavn…

Desmond Tutu - významný emeritný arcibiskup JAR

26

12:11

dec

2021

Juhoafrická republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Stál som pred domom Desmonda Tutu v obávanom africkom slume, o ktorom nepočujete u nás nič dobré. „Toto je slum? Však to vyzerá lepšie než u nás?“ Toto je ten dobrý slum…

Najkrajšie hrady Afriky

26

09:02

dec

2021

Alžírsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Angola Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Zimbabwe Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Znie to ako oxymoron - hrad v Afrike. To je ako horúci ľad. Boli by ste však prekvapení, ale aj v Afrike nájdete hrady, za ktorý…

Herát - najkrajšie mesto Afganistanu

26

08:02

dec

2021

Afganistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V roku 2021 bolo oznámené, že Herat bude zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Prehliadku začnite pri Alexandrovej citadele…

Windsor, hrad v Anglicku

26

07:41

dec

2021

Anglicko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Veľká Británia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Do Windsoru, najväčšieho stále obývaného hradu, som prišiel po prvý raz neskoro, až v deň, kedy sa konala v meste Londýn olympiáda. Bolo to 1. augusta 2012. Práve sme…

Pevnosť Diyarbakir, Turecko

26

07:14

dec

2021

Turecko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Diyarbakir je hlavným mestom tureckého Kurdistanu a jeho pevnosť je svetovým unikátom. Čierne mesto má ochranné mú…

Citadela Laferrière na Haiti

26

06:56

dec

2021

Haiti Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Citadelle Laferrière je pevnosť na vrchole hory, ktorá sa nachádza na severnom pobreží Haiti - na vrchole hory Bonnet a L'Eveque.Táto …

Červená pevnosť, Agra

26

06:40

dec

2021

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V meste Agra je samozrejme jedničkou slávny Taj Mahal. Každopádne nevynechajte ani pevnosť, nedobytný hrad, o ktorom Vám teraz…