1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (15)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Americké Panenské ostrovy sú pre nás Slovákov odruky. Ja som ich navštívil dva razy a strávil som tu…
Sen mnohých. Môžem Vám povedať, že v skutočnosti je Le Mont Saint Michel krajší, než na fotografiách, a ešte…
Hrad rovnakého mena sa nachádza hneď pri prístave San Juan v Portoriku, druhý v hlavnom meste východu Kuby v Santiagu,…
Bez konfliktu niet progresu, znie stará múdrosť. Edinburgh a jeho hrad zažil tých konfliktov veľa. Je známy ako najobliehanejšie…
Najstaršími mestami Európy sú grécky Argos, Atény, či bulharský Plovdiv. Bratislava je najmladším hlavn…
Stál som pred domom Desmonda Tutu v obávanom africkom slume, o ktorom nepočujete u nás nič dobré. „Toto je slum? Však to vyzerá lepšie než u nás?“ Toto je ten dobrý slum…
Znie to ako oxymoron - hrad v Afrike. To je ako horúci ľad. Boli by ste však prekvapení, ale aj v Afrike nájdete hrady, za ktorý…
V roku 2021 bolo oznámené, že Herat bude zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Prehliadku začnite pri Alexandrovej citadele…
Do Windsoru, najväčšieho stále obývaného hradu, som prišiel po prvý raz neskoro, až v deň, kedy sa konala v meste Londýn olympiáda. Bolo to 1. augusta 2012. Práve sme…
Diyarbakir je hlavným mestom tureckého Kurdistanu a jeho pevnosť je svetovým unikátom. Čierne mesto má ochranné mú…
Citadelle Laferrière je pevnosť na vrchole hory, ktorá sa nachádza na severnom pobreží Haiti - na vrchole hory Bonnet a L'Eveque.Táto …
V meste Agra je samozrejme jedničkou slávny Taj Mahal. Každopádne nevynechajte ani pevnosť, nedobytný hrad, o ktorom Vám teraz…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -