Novak, som s tebou!

Novak, som s tebou! Fotografia dvorca, kde hral aj Novak Djokovič

Pred dvoma rokmi som sa zúčastnil Australian Open. Bolo to ešte v čase, keď bol svet ešte normálny. Slnko svietilo a po kurtoch sa preháňali slobodne najlepší tenisti sveta. Domov som letel a sedel vedľa Daniila Medvedeva...
 
Zažil som covid ako jeden z prvých Slovákov na lete Apia- Nadi – Melbourne už v januári 2020, ale hystéria ešte nezačala. Vtedy sa dalo ešte žiť normálne -och, aká krása, pamätáte sa na to? - ani som nevedel, že akási vláda existuje (vyhýbal som sa vládnym zákazkam a akémukoľvek kontaktu s nimi), a novinárov som neriešil, lebo obe entity neničili môj život -žil som slobodne a užíval si to, čo sa u nás zmenilo v novembri 1989. Slobodaaa. Bol to naozaj krásny život a som za neho vďačný.
 
Videl som, samozrejme, kam sa rútime - ja som totižto zažil mnoho epidémií a snažil som sa vo svojich sarkastických vystúpeniach upozorniť na tento nonsens. Bez šance.  „Najcivilizovanejší“ svet sa rozhodol ísť smerom k lockdownom na hraniciach a lockdownom mysle. Zrútili sme sa. Často sme sa zrútili do seba a žezlo prevzali tí najhorší, neschopní a populitistickí.
Ak sa niekto postavil proti covidu, zničili ho. Dostáva to aj Djoko -opakovane. Už sa musel ohľadne covidu ospravedlniť, už ho pokorili. Dnes v Austrálii je to iba opakovanie. Mama Diana hovorí, že s jej synom zaobchádzajú dnes v Austrálii ako zo zločincom. Dnes majú ortodoxní Srbi Vianoce a tenista Novak Djokovič, rodák z mesta Belehrad, je ukrižovaný a strávi ich v zajatí - súd je až v pondelok. Ja tvrdím, že tu nejde o zdravie australského ľudu, tu ide o politiku.
 
Covid exituje. Covid je vážne ochorenie. Keď sú očkovacie látky, máme sa zaočkovať. No väčšina toho, čo sa robí, a skoro všetko, čo sa píše, sú polopravdy a často hlúposti - iba sa títo ľudia potencujú navzájom. Čo to vyvolá? Áno, odpor kohokoľvek, kto nechce byť spútaný a oblbovaný.
 
Viete, že vo svete je mnoho miest, kde o covide doteraz bežní ľudia nevedia, vakcinovaných je tam minimum a neumiera viac ľudí než u nás? Prečítajte si môj blog o covide
 
Ja som za vakcináciu. Som riaditeľom firmy, ktorá vakcináciu podporila ako prvá. Som riaditeľom firmy, kde je 100% mojich ľudí zaočkovaných. To nie je mimochodom dnes ani v nemocniciach na covidových oddeleniach - že sa o tom nepíše, hmm. 100% zaočkovaných nie je ani v našej vláde a zďaleka nie medzi slovenskými novinármi. Tými, čo o covide píšu najviac, stále dokola. Ľudia im neveria, ľudia neznášajú populistickú hystériu. A zdá sa, že ani oni neveria ani sebe. Už je to iba systém, kde behajú dokola ako veveričky hľadajúce klik na svoj nadpis a svoj hejt. Dnes namierení proti Novakovi Djokovičovi.
 
Som trikrát zavakcinovaný, aj osobne očkujem (stále pracujem v nemocnici) a tých v mojej firme, ktorí ešte nemajú tretie očkovanie, som osobne zaočkoval. Už nech sme z toho von.
 
Keby Djokovičovi neudelili víza za to, že nie je zaočkovaný -nemám s tým žiaden problém - neletel by. No to, čo sa deje Novakovi Djokovičovi, je vrchol. Nejde o to, že pravidlá majú platiť pre každého. To je jasné a ja som prvý človek, ktorý toto uznáva. No dať Novakovi výnimku (dali ju 2 nezávislé lekárske panely + štát Victoria, kde sa mesto Melbourne nachádza) a víza mu boli vydané ....a keď priletí tým dlhočíznym letom, ho zastaviť a stresovať na hraniciach, to považujem za vrchol. Áno, aj keď máte víza, Vás do krajiny vpustiť nemusia a rozhoduje úradník na hraniciach. Každopádne, toto nemá nič spoločné s ochranou zdravia Austrálčanov!!!

Dať športovca do hotela plného covidu, kde sa môže iba nakaziť, je doslova útokom proti jeho osobe. Austrálsky vicepremiér Barnaby Joyce dnes povedal, že boháči si nemôžu myslieť, že sú "nad zákonmi iných národov". Novak nedostal vo svojom živote nič zaradarmo a toto je ďalší populistický kec dokazujúci, že dnešná západná "demokracia" je nefunkčná nielen u nás. 

Prečo ťaháme covidovú politiku do športu? Blokujeme olympiádu, a teraz toto?  Nevadí Vám to? Toto nemá nič s ochranou kohokoľvek, toto je politický a mediálny (to je to isté) cirkus.
 
Dnes na svojom Tweetri napísal austrálsky premiér Scott Morrison toto:
“Rules are rules, especially when it comes to our borders. No one is above these rules. Our strong border policies have been critical to Australia having one of the lowest death rates in the world from COVID, we are continuing to be vigilant.”


Ďalší populista. Iný v našom nefunkčnom západnom systéme ani nemôže byť. Samozrejme kecá. Ostražitý v prípade Novaka Djokoviča? Ak je Novak Djokovic PCR negativ a, povedzme, mu ešte dva razy výsledky zopakujete, tak je negatívny a covid do Austrálie nedonesie. Basta! Ostatné je púhy populizmus. Naopak, akýkoľvek iný tenista aj keď je štyri razy zaočkovaný, môže covid preniesť. Je to jasné?! Scott je ako všetci dnešní západní politici -iba sa ukazuje a nič nerieši (v máji má voľby a bude sa hovoriť o riešení covidu; samozrejme, on vždy ukáže - však sa pozrite na Djokoviča, ako som bojoval...). Scott vyvolal iba obchodnú vojnu s Čínou, na ktorú trpia jeho ľudia tisíce drobnejších podnikateľov, výrobcov vína, lovcov homárov, tisícky menších podnikateľov. Volal som práve do Sydney jednému známemu plastickému chirurgovi - jasne, že on je tiež ovplyvnený médiami, ale na druhej strane vidí, že toto ide už príliš ďaleko. Scott a armáda Austrálie sa vylodila nedávno na Šalamúnových ostrovoch.
 Keď chcete vedieť, ako sa správa k utečencom vláda Austrálie, prečítajte si moje správy z Nauru, kde ich väzní.


Antivakceri, teraz pozor: Samozrejme, ak covid dostane Novak Djokovic, je omnoho väčšia šanca, že bude mať ťažší priebeh ako viac razy zaočkovaní, no to je o inom však. Ja mám na oddelení aj 39 ročného boxeristu s ťažkým priebehom – mal falošné očkovanie.


Tento krátky príspevok nie je o očkovaní či neočkovaní, toto je o populizme a tom, že každý politik využije šancu ukázať sa ako čestný človek, kde má každý rovnaké pravidlá, aj nepopulárny Djoko. A potom napadne Šalamúny. Pandémia už nie je dávno o zdraví: look up!
Každopádne, ministerský predseda aj jeho zástupca (kecajú! = politikárčia a médiá to uverejňujú. Všimnite si, že nijaké tieto výpady proti bezbrannému nespochobnili. Proti Novakovi Djokovičovi sú médiá dlhodobo. Je príliš otvorený a nezohýba sa k populárnym agendám západu, ktoré sú práve dnes módne. Nepopularitu austrálski politici iba využili. Klasika. Politik už nie je osobnosťou, ktorá vedie krajinu dobrým smerom. Tento prípad ukazuje, že o výsledok (zdravie národa) nikomu nejde. Dnešným výsledkom sú iba hlasy voliča.
 
To čo sa Novakovi dnes deje nie je správne. Silní si robia promo na úkor makača z chudobnej krajiny, ktorá nie je v obľube. 
Držím Novakovi palce. Páči sa mi jeho hra, páči sa mi, ako maká a ako bojuje nielen na kurte, ale aj mimo neho.
Keby som bol bližšie k nemu, určite zaočkovaný je, tak ako všetci moji zamestnanci. No to je vec logického postupu a vysvetľovania (bez hystérie a pravdivo). Vidíte, že nie som ten vyšurovaný propagátor, ako väčšina nedovzdelancov, ktorí nechápu princíp a neustále sa vyjadrujú. No napriek môjmu postoju sú všetci moji pracovníci zaočkovaní. Možno práve kvôli tomu! Takýto postup propaguje dnes aj Boris Johnson. Kadžý národ je však iný a každá komunita iná, však? Má sa teda zvoliť správny prístup a hlavne včas.


Tento hysterický výplach menom COVID, ktorý trvá už dva roky, je vrcholom idiotizmu a ukázal, akí sme neschopní konať. Čo keby sa na našu Zem rútil meteorit? Konali by sme rovnako -pozri si film Dont look up s Leonardom DiCapriom a Marryl Streep. Je to môj film, je to presne to, čo v mojich blogoch hovorím. Klobúk dolu, že si ho trúfli natočiť.


A nakoniec naozaj si neviem predstaviť, že Austrália či Nový Zéland sa otvoria turizmu. Aj keď bude zaočkovaných 90%, aj tak po príchode ozajstného vírusu zvonka zaplnia Austrálčania bez riadnej bunkovej imunity nemocnice. Je pravda, že dostať covid spoločne s očkovaním je najlepšou ochranou, a Austrália sa tomu nevyhne. No bude jej to trvať dlhšie než nám v Európe.
Tým, že Scott Morrison a Jacinda Ardern zatvorili svoje krajiny, ukázali iba svoju provinčnosť. Stále sú to krajiny na okraji sveta bez poriadneho divadla, s úbohým baletom (videl som to), sedláci z buša. 

Vedecké údaje z Afriky ukázali, že lockdown je neúčinný.  Za toto tvrdenie bojujem na svojich zika tours a ebola tours. Austrálsky premiér a Novozélandská progresívna líderka to ešte nevedia. Prial by som si aby ani jeden o rok (na ďalšom Australian Open) už nebol vo svojej funkcii. Väčšinou sú mpoje predpovede na 10 až 20 rokov vopred - napríjklad čo sa týka Číny, no tu by som sa bol ochotný staviť, že sa toto stane do roka ako pád Bitcoinu.
 
 
Moji rodičia v Melbourne žili a cez nich mám k tomuto mestu afinitu. Austrálska politika je však úbohá. Dnes na úkor skvelého atléta, ktorý sa z chudobnej slabej krajiny iba svojimi silami prebil až na úplný vrchol. Djoko som s Tebou ! Bojuj!

O covide sa viac dozviete na našom Fóre pri krajine Slovensko napríklad:

  • Zaočkujte celú Afriku
  • Omicron a cestovanie
  • Slušný život pre slušných ľudí
  • a prakticky každý príspevok odo mňa pri krajine Slovensko. Uvidíte, že aj podporovateľ vakcinácie nemusí byť médiami vyšúrovaný papagáj

Herd immunity sa zatiaľ nedostavila. Za to nemusíte byť ako austrálske ovce! Poďme už žiť normálne ! Zachraňujme životy, ale neničme ich!

Poznámka z 10.1.2022: ako dopadol súd s Novakom Djokovičom?


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Kosovo, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Čierna Hora, Chorvátsko, Severné Macedónsko


náročnosť

13 dní

Trvanie

1441 1695€
Najmladšie štáty sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najmladšie štáty sveta

Západná civilizácia a mnohí turisti zo všetkých kútov sveta sa naháňajú za tým naj. Ja nie som výnimkou. No čím som starší, tým sa viac zaujímam aj…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
KVÍZ: Poznáte Balkán? Otázky, ktoré vás preveria Blog

Blog KVÍZ: Poznáte Balkán? Otázky, ktoré vás preveria

Dovolenka v Chorvátsku je špecialitou Slovákov dlhé roky. Mnohí však čoraz častejšie vyhľadávajú aj relax pri mori v Albánsku či Čiernej Hore,…

Viktor Háber 10 min. čítania
Belehrad - dokonalý návrat v čase Belehrad

Belehrad Belehrad - dokonalý návrat v čase

Pre turistov zo zámoria, ktorí chcú vidieť Európu, určite nebude Belehrad na najvyšších miestach rebríčku miest, ktoré treba navštíviť. Je však…

Viktor Háber 21 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: