1368 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (34)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Mladé tučniaky vstupujú do mora, ale tu na nich číha ohromné nebezpečenstvo. Tulene. Tuleň je silný predátor, podobne ako…
Túto fotografiu som urobil na severe Antarktického polostrova. Kolónia tučniaka okatého (Pygoscelis adeliae) vyzerá na tomto ľadovci, akoby sa plavili na súkromnej…
Môj otec žil mnoho rokov v Nórsku, a tak som mal vždy k nórskym polárnikom akosi bližšie. O Roaldovi Amundsenovi som nap…
Ako to vyzerá v Drakeovom prielive? Chcete si na neho trúfnuť? Tak toto si určite prečítajte! Predjedlo nás už na stole nečaká,…
Kde to je? Nachádzajú sa južne od 60 rovnobežky a teda politický patria k Antarktíde. Je to pás dlhý cca 450 km strmých…
Podľa hviezdy Sírius (kmeň Dogonov sa ňou riadi - o Dogonoch píšem pri Mali) sme vyrazili od prameňa tretej najdlhšej rieky Afriky až po…
Vráskavec dlhoplutvý sa vyskytuje po celom svete. Pozoroval som ich na Islande, Azorských ostrovoch (odporúčam južné pobrežie…
Na severnom pobreží hlavného mesta Alžír sa zastavujem pri obrovskej mešite, ktorá má konkurovať najväčším moslimským modlitebniam na svete. Djamaa El Djazair alebo…
Biele mesto Afriky, vraj pripomína Marseille. Až na to, že Alžír je ešte temperamentnejší, krajší a veľkolepejš…
Dogoni chlapcov obrezávajú keď majú 7. Ak sa z akéhokoľvek dôvodu nemôžu zúčastniť ceremónie, potom keď maj…
Prechádzame nehostinnou prírodou, bez akýchkoľvek ciest, iba koľaje v suchej červenej pieskovej zemi. Hľadáme zlaté…
Belosi Niger nazvali „Čiernou riekou“, no Niger je čistejší a svetlejší než Kongo či Níl. Niger (4200 km) je treťou najdlhšou riekou druhého najväčšieho kontinentu a my…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kanada - veľký okruh
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
Zlatá cesta Japonskom
viac → -