1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (45)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Pamir Highway, Tadžikistan

29

00:00

aug

2019

Tadžikistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Aký kút strednej Ázie je najkrajším? Mnohí ukážu na Pamir Highway a my v BUBO si myslíme to isté…

Zaujímavosti Tadžikistan

28

aug

2019

Tadžikistan má mnoho zaujímavých miest, zážitkov, podnetov. Ide o moju poslednú krajinu Ázie. Za 30 rokov cestovania prech…

Tradičný plov

28

aug

2019

Prekáranie začína od jedla a smeruje do politiky. A čo taký tradičný plov? Po Strednej Ázii chodím od roku 2005. Už vtedy som…

Nepokoje v Kašmíre

07

13:59

aug

2019

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Novinári sa ma pýtajú, ako je dnes v Kašmíre. Tu sú odpovede: Charakteristika regiónu: Ak je niekde na zemi raj,…

Kam ísť do Mexika?

08

20:02

júl

2019

Mexiko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Mexiko je obrovská krajina, ktorá vás doslova ovalí farbami, vôňami, chuťami. Po prvý raz sa mi tam nechcelo ísť, zdalo…

Čo vidieť na východe USA

08

19:59

júl

2019

USA Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Odletíte a v ten istý deň priletíte do New Yorku. Staneme sa súčasťou tohto živého organizmu hneď od začiatku. Po ubytovaní…

Brimstone Hill Fortress  a Basseterre

23

10:32

jún

2019

Svätý Krištof a Nevis Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Brimstone Hill je Gibraltarom Karibiku. História:1493: ostrovy objavil Krištof Kolumbus. 1623: Angličania kolonizovali Svätý Krištof…

Grenada - prehliadka

20

23:07

jún

2019

Grenada bola pre mňa absolútnou neznámou, ostrovom, ktorý napadli USA ( 80 roky) a spoločne s hurikánom v roku 2004 ho zničilo. Nedá…

Svätá Lucia prehliadka

20

09:40

jún

2019

Svätá Lucia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prvým Európanom na Svätej Lucii nebol objaviteľ, ani kolonizátori, ani obchodník. Bol to pirát s drevenou nohou. Svät…

Južné záveterné Antily

18

01:32

jún

2019

Aruba Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Karibik: Veľké Antily ( Kuba, Hispaniola, Jamajka, Portoriko, Kajmany, Panenské ostrovy) Malé Antily: A/ Náveterné ostrovy ( Dominica, Martinik, Sv. Lucia, Sv. Vincent a…

Indický ostrov s 3. najvyšším HDP v Amerike

17

14:26

jún

2019

Trinidad a Tobago Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dva ostrovy, kde je každý z nich úplne iný. Aj ľudia sú iní, pláže a more je iné, príroda je iná. Ako je…

Prehliadka Caracasu

15

12:57

jún

2019

Venezuela Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prehliadka Caracasu. Ako sa pripraviť? Pas nechajte na hoteli uzamknutý vo vašej batožine, zoberte si domácu menu a potom čo najdrobnejšie…