1372 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (71)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
„V čom je rozdiel medzi Ga a Ašanti?" pýtam sa bodrého chlapíka s okrúhlou tvárou v centre hlavného mesta. Kmeň Ga…
Ghana je moderným zlatým dieťaťom Západnej Afriky. Hovorí sa o nej ako o demokratickej a ekonomicky úspešnej krajine. U n…
"Čo je tu zaujímavé?" pýtam sa 88x a nedostávam odpoveď. Vyzerá, že tu nikdy neboli. Všetci moji čierni kamaráti tupo…
Hello! Pozdraví Moisse ghanského policajta. I would love to see your documents, odpovie policajt. Čo prinášate z vašej krajiny? Mier!…
Stále chcem pre chalanov pripraviť zážitky. To, čo chcem, je jednoduché. Ísť vlakom. Vidieť futbal. Domorodý festival. U nás…
Yusuf je zlatý, ale zrejme nevie čítať. Ja keď si pozriem mapu, viem lepšie, ktorým smerom ísť. Oni sú traja, no z navigá…
Večer kapitán na hraniciach iba tak medzi rečou hovorí: „Keď pôjdete v noci, prepadnú vás. Je tu stále mnoho gangstrov."…
Rozdávam každému čokoládku, Jozefovi (Yusuf)- šoférovi, Mojžišovi (Moisse) aj Gireemu (Judáš?). Surovina je…
. Aká je budúcnosť Afriky Moisse? Európa tiež nebola vždy tak rozvinutá ako teraz, veď ešte v 18. a v 19. storočí tam bola…
„Bude pršať" s láskou pozerá na oblohu Giree, sme južne od Sikasso a tu zvykne pršať pravidelne. My Európania sa vtedy tvá…
Včera sme čakali na tej tajnej colnici. Zjednávanie trvá 5 hodín. Za totálnej tmy nasadáme na motorky s tým, že nás do…
Toto heslo bolo na billboardoch Charlesa Taylora, keď kandidoval za prezidenta Libérie. „Zabil mi mamku, zabil mi tatka, ale aj tak ho budem voliť." Z…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Island
viac → -
Portugalsko, Madeira
viac → -
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Mexiko veľký okruh
viac → -
-