1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (23)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Košer vs Halal

13

13:42

máj

2021

Izrael Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Asi všetci vieme čo to znamená. Zákaz určitých potravín, respektíve povolené, zákonné košer pre…

Haram a Halal

13

13:38

máj

2021

Saudská Arábia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Povolené (halál) a zakázané (harám). I. Haram: Náboženský výraz haram sa v moslimskom svete používa…

Kto môže byť kalífom?

13

10:19

máj

2021

Prvou zásadnou otázkou je určiť kritériá toho, kto a za akých podmienok sa môže stať kalifom moslimskej ummy. Kritérií je celkom sedem. Kandidát musí byť:…

Kalifát – založený na Platónovi a Aristotelovi

13

10:10

máj

2021

Pakistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Mauretánia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Koncepciu kalifátu si musíme rozdeliť na filozofickú a politickú. Prečítajte si aj: Prví chalífovia, Abu Bakr, Umar…

Kalíf – Abu Bakr, Umar - Omar, Utman - Osman a Alí

13

09:45

máj

2021

Včera so západom slnka skončil mesiac Ramadán a tým aj môj mesačný pôst. Dnes začína Eid-al- Fitr, moji moslimskí…

Ramadán dnes končí a začína Eid-al-Fitr

12

15:17

máj

2021

Ramadán končí- začína Eid-al-Fitr – veľká oslava. Tento rok som dodržiaval 40 dňový pôst pred Veľkou nocou a potom som mal…

Zmierenie Slovákov - vakcinácia zachráni stovky životov!

11

18:26

máj

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pozývam vás na našu zajtrajšiu debatu o vakcinácii. Ste za vakcináciu, alebo ste proti? „Vakcer“ či “Antivakcer?“ Ste za nosenie rúšok, alebo ostentatívne proti ...inak…

Laas Geel - prehistorické skalné maľby

10

15:30

máj

2021

Somálsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Jaskynné maľby v Laas Geel mi pripomínajú Picassov kubizmus dotvorený fauvistickými farbami. Tieto maľby sa skutočne svojou…

Hargheisa - hlavné mesto Somalilandu

09

14:56

máj

2021

Na fotografii vidíte absolútny stred mesta. Sochy v Somálsku sú celkovo zvláštne, ale tento MiG-17 v Hargheise je…

Najhomogénnejší národ Afriky

09

14:28

máj

2021

Najdiverzifikovanejšou, teda najrôznorodejšou krajinou sveta je Čad, respektíve Uganda, podľa toho, ako to kto ráta. Každopádne…

Skalné maľby a rytiny Alžírsko - UNESCO

09

10:10

máj

2021

Alžírsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Stojím pred skalou, na ktorej je vyrytý obraz kravy, z ktorej očí stekajú obrovské slzy. Sahara začala v tejto dobe vysychať…

Somálska diaspora a celebrity

08

15:27

máj

2021

Somálsko sa v našich mysliach vždy premieta ako suchá,  maximálne chudobná planina a dlhodobo jedna z najnebezpečnej…