1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (61)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Pramatka Lucy a Etiópia ako kolíska ľudstva

07

03:47

máj

2017

Etiópia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Na ceste na veľkú expedíciu do rovníkovej džungle na západnom pobreží Afriky (Gabon, Ekvatoriálna Guinea, Sao Tomé) som…

Hotel Kempinski, Mŕtve more

21

08:20

apr

2017

Jordánsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vyplazujeme na vás jazyky a takto vás srdečne zdravíme z nášho Family zájazdu. Je to ohromná sranda kúpať sa v…

Áronova hrobka v Petre

20

07:24

apr

2017

Jordánsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Mám ďalší sen. Navštíviť hrobku Árona. Zdá sa to divné, veď som práve navštívil v Hebrone …

Francúzske Somálsko

19

21:33

apr

2017

Džibutsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V hmle histórie vidíme krížom cez Džibutsko prechádzať našich predkov mieriacich po prvý raz z materskej Afriky…

Kde leží krajina Punt?

19

21:31

apr

2017

Džibutsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Džibuťania tvrdia že faraónka Hatšepsut obchodovala práve s ich predkami. Džibutsko je krajina v oblasti Afrického rohu, ktorý…

Hebron,    jaskyňa Patriarchov

19

16:39

apr

2017

Izrael Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Palestína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

HEBRON to je Bývalé hlavné mesto Izraelu, najstaršia kúpna zmluva, prvý zaznamenaný pohreb na svete, hroby Abrahá…

Veľký piatok na Golgote

19

13:07

apr

2017

Izrael Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vo štvrtok volal celý Jeruzalem Hosana a Ježiš kráčal na horu Sion. My kráčame po tých istých stopách. Prich…

Veľká noc v Izraeli

18

23:41

apr

2017

Izrael Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Píšem vám z výšky 200 podmorských metrov, aj keď by som mal povedať, že je to -200 m nadmorskej výšky. Sme pri…

Ako to vyzerá na plavbe Ohňovou Zemou?

08

16:47

apr

2017

Ohňová zem Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Argentína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Patagónia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ležím na posteli, je 17.05. Už iba toto je neuveriteľné, to nikdy doma nerobím. Nikdy. Doma naopak robím ako kôň a nikdy neležím…

Hrdinovia Patagónie

06

07:55

apr

2017

Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Patagónia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Putujeme Patagóniou a v hlave máme našich hrdinov: Magellana, Drakea, Darwina, Saint- Exuperyho (lietal tu 1929-1931), Morena a na našej lodi…

Wulaia Bay, Patagónia

05

07:52

apr

2017

Ohňová zem Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Patagónia - nie je to žiadny štát. Je to oblasť asi ako Škandinávia či Sibír. Sibír je 6.5 x väčší i…

Patagóniou na koňoch

04

07:50

apr

2017

Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prechádzame Patagóniou na koňoch. Na fotografii pózujeme na kopčeku nad najväčším jazerom Argentíny: zľava Eva, Ivan, ja …