42 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Belize
Belize - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Belize
Belize je zvláštna krajina. Väčšinu roka tu panuje pokoj – horúčava, pomalé dni, harmónia. No od júna do novembra sa to celé zmení. Vtedy sa začne hovoriť o hurikánoch.…
Keď sa hovorí o histórii Belize, väčšina ľudí si predstaví pirátov, Britov a koloniálne časy. Lenže ak by som to mal povedať jednoducho – všetko sa to začalo kvôli drevu…
Keď som prvýkrát prišiel do Belize chvíľu som sa v tých peniazoch strácal. Každý mi hovoril niečo iné – jeden, že „doláre“, druhý, že „belizské“. V skutočnosti ide len o…
Ambergris Caye je najväčší ostrov Belize - dlhý cca štyridsať kilometrov. Keď sa naň pozrieš z mapy, vyzerá ako tenká čiara v mori. Z Belize City sa tam ide loďou niečo…
Caye Caulker je malý, asi päť kilometrov dlhý a miestami ledva pár sto metrov široký ostrov pri pobreží Belize. Keď som tam bol, mal som pocit, že hlavnou úlohou každého…
Belize City je najväčšie mesto krajiny, hoci už dávno nie hlavné. Leží na pobreží Karibského mora, kde sa rieka Belize vlieva do oceánu. Kedysi bolo centrom všetkého…
Belize je malá krajina na pobreží Strednej Ameriky, stlačená medzi Mexikom a Guatemalou. Obmýva Karibské more a to jej dáva ten typický tropický vzhľad. Je tiež jediná…
Belize je malá krajina asi so štyristo tisíc obyvateľmi. To je približne toľko ako Bratislava. Rozdiel je v tom, že tam máte veľa priestoru a málo ľudí. Keď vyjdete z…
Keď sa povie Belize, mnohým napadne malá krajina so smaragdovým morom, palmami a lenivou karibskou atmosférou. No povedzme si pravdu – za týmto pokojom sa skrýva divoká…
Veľká modrá diera (angl. Great Blue Hole) je skutočný prírodný unikát Belize. Nachádza sa približne 70 kilometrov od pevniny, v strede atolu Lighthouse Reef. Ide o…
George Cadle Price bol belizský štátnik. Slúžil ako prvý minister a predseda vlády pod britskou vládou až do získania nezávislosti v roku 1981 a bol prvý premiér po…
V 60. rokoch 20. storočia zjednotená ľudová strana a jej vodca George Cadle Price použili modrú vlajku s bielym kruhom. Keď však hnutie za nezávislosť získalo…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Južná Kórea a ostrov Jeju
viac → -
Island - polárna žiara
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
Srí Lanka - rajská záhrada
viac → -