Steak z bizóna, jedli ste niekedy chutnejší?

M

Maťo H. z BUBO

O kanadskej gastronómii som už písal minule. Je naozaj pestrá a každý si tu nájde niečo, na čom si pochutná. Častokrát sú to práve steaky z lahodného hovädzieho, chovaného na rozľahlých prériách provincie Alberta. V Rockies však ponúkajú okrem hovädzieho aj mäso z diviny - najmä jeleňov wapiti a sobov. Ochutnali sme aj tie, ale čo nás naozaj zaujalo, bol steak z bizóna. Kedysi, pred príchodom bielych sa po prériách preháňali v obrovských stádach a príslušníci kmeňov Prvých národov boli na nich takmer bytostne závislí. Využívali mäso, kožušiny, ale aj kosti, navnivoč nevyšlo naozaj nič. V mestečku Banff, srdci Národného parku, teda rezervujeme miesto v reštaurácii, kde steaky z týchto zvierat ponúkajú. Gastronomický zážitok je to naozaj obrovský - steak z bizónej sviečkovej obalený do kanadskej slaniky pripravený ‘medium’ je tak lahodný, že rozmýšlam, či som vôbec niekedy jedol chutnejší steak. Ku tomu lokálne pivo, alebo lahodné červené víno. Ochutnali by ste?

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Kanada

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia v cene

Preplatíme vám test aj domácu karanténu