Banff - strava v Kanade

Banff - strava v Kanade

Ako sa je v Kanade? Dnes sme mali opäť vynikajúci obed. Trochu z iného súdka. Boli sme v klasickom bufete, rozumejte švédske stoly. Za pevný poplatok cca 16 kanadských dolárov (€ 10) sa najete koľko chcete. Dnes to bolo na ázijský spôsob. Všetci sme si pochvaľovali a ešte teraz večer sa vysporiadávame s týmto zážitkom. Doobeda nás svojou obsiahlou zbierkou ohúril skanzen 3 valley gap, kde je obrovské množstvo artefaktov od začiatku 19 storočia, po nedávnu minulosť, ktorú si aj niektorí z nás pamätajú. V Kelowne sme nemohli vynechať ochutnávku vína. Je to iné ako naša malokarpatská oblasť, ale nemôžme povedať že zlé. Iné. Keď už navštíviť niektorú z viníc, tak tú najlepšiu. Mission Hill bola vyhodnotená v roku 2015 ako najlepšia kanadská vinica a jej vína vyhrávajú lokálne aj medzinárodné súťaže. Na nábreží sme sa pozreli ako sa príjemne žije v najteplejšom meste Kanady. Pri vode sa na nás usmieva Ogopogo, hlbinný netvor, ktorý podľa legiend First Nations obýva toto 135km dlhé jazero Okanagan, ako Nessie v slávnom Loch Ness v Škótsku. Niektorí z nás dostali hlad, tak sa teraz v meste kŕmia niečím určite dobrým. O Kanade máme mylnú predstavu. Myslíme si, že to je ako USA a je tu "hnusné" jedlo. Naopak. V ktorejkoľvek reštaurácii ak sa nenajete výborne, sa najete dobre. My tu skúšame všetko možné. Hamburger s waflami vo Vancouverskom Bar-grile, čerstvého grilovaného halibuta v Jasperi, jelenie rebro a bizóní steak v Banffe. V Banffe ešte ochutnávame fudge (asi najlepší na svete) a Bobrí chvost. Toto je dezert pochádzajúci z východu Kanady. V Calgary ideme do japonskej reštaurácie, kde ochutnáme jedno z najlepších sushi v našich životoch. Chutilo nám tak, že sme sa tam na druhý deň vrátili na večeru v štýle Tepan yaki (varenie naživo pri Vašom stole). V Drumhelleri zasa gréci pripravili výborné suvlaki. Ťahané bravčové s hikori omáčkou a grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou sa občas votrú do našich zoznamov. A čo steaky? Aj tie si doprajeme a skúmame, či sú lepšie v KEGu, EARLSe alebo niekde inde. Ochutnali sme aj Root beer, ktoré sa pôvodne vyrábalo aj z koreňa sasafrasu. Obsahuje vyše 30 ingrediencí a je už viac ako 100 rokov veľmi populárnym nápojom kanaďanov. Nás to až tak neoslovilo, ale ochutnať to musíme. Zajtra sa presúvame do Vancouveru, kde nás ešte pár zaujímavostí čaká a určite vynikajúca záverečná večera..


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kanada


náročnosť

19 dní

Trvanie

4449 6952€
K

Európa  

Škandinávia, Kanada, Island


náročnosť

14 dní

Trvanie

3915 5085€
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2315 3355€
Vedeli ste, že dnes je svetový deň komárov?
Prémiový blog

Prémiový blog Vedeli ste, že dnes je svetový deň komárov?

Ktorý predstaviteľ živočíšnej ríše má na svedomí najviac obetí? Žralok? Medveď? Tiger? Nie! Tabuľky vedie „obyčajný“ komár a tie práve dnes, 20 …

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky

Keď sa povie Severná Amerika napadnú nám nedozerné prérie, národné parky, zábery ako z filmu Forest Gump či prechádzky New Yorkom. Taktiež San…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ
Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 46 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: