Ako sa je v Kanade? Dnes sme mali opäť vynikajúci obed. Trochu z iného súdka. Boli sme v klasickom Buffete, rozumejte švédske stoly. Za pevný poplatok cca 16 kanadských dolárov (€10) sa najete koľko chcete. Dnes to bolo na ázijský spôsob. Všetci sme si pochvaľovali a ešte teraz večer sa vysporiadávame s týmto zážitkom. Doobeda nás svojou obsiahlou zbierkou ohúril skanzen 3 valley gap, kde je obrovské množstvo artefaktov od začiatku 19 storočia, po nedávnu minulosť, ktorú si aj niektorí z nás pamätajú. V Kelowne sme nemohli vynechať ochutnávku vína. Je to iné ako naša malokarpatská oblasť, ale nemôžme povedať že zlé. Iné. Keď už navštíviť niektorú z viníc, tak tú najlepšiu. Mission Hill bola vyhodnotená v roku 2015 ako najlepšia kanadská vinica a jej vína vyhrávajú lokálne aj medzinárodné súťaže. Na nábreží sme sa pozreli ako sa príjemne žije v najteplejšom meste Kanady. Pri vode sa na nás usmieva Ogopogo, hlbinný netvor, ktorý podľa legiend First Nations obýva toto 135km dlhé jazero Okanagan, ako Nessie v slávnom Loch Ness v Škótsku. Niektorí z nás dostali hlad, tak sa teraz v meste kŕmia niečím určite dobrým. O Kanade máme mylnú predstavu. Myslíme si, že to je ako USA a je tu "hnusné" jedlo. Naopak. V ktorejkoľvek reštaurácii ak sa nenajete výborne, sa najete dobre. My tu skúšame všetko možné. Hamburger s waflami vo Vancouverskom Bar-grile, čerstvého grilovaného halibuta v Jasperi, jelenie rebro a bizóní steak v Banffe. V Banffe ešte ochutnávame fudge (asi najlepší na svete) a Bobrí chvost. Toto je dezert pochádzajúci z východu Kanady. V Calgary ideme do japonskej reštaurácie, kde ochutnáme jedno z najlepších sushi v našich životoch. Chutilo nám tak, že sme sa tam na druhý deň vrátili na večeru v štýle Tepan yaki (varenie naživo pri Vašom stole). V Drumhelleri zasa gréci pripravili výborné suvlaki. Ťahané bravčové s hikori omáčkou a grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou sa občas votrú do našich zoznamov. A čo steaky? Aj tie si doprajeme a skúmame, či sú lepšie v KEGu, EARLSe alebo niekde inde. Ochutnali sme aj Root beer, ktoré sa pôvodne vyrábalo aj z koreňa sasafrasu. Obsahuje vyše 30 ingrediencí a je už viac ako 100 rokov veľmi populárnym nápojom kanaďanov. Nás to až tak neoslovilo, ale ochutnať to musíme. Zajtra sa presúvame do Vancouveru, kde nás ešte pár zaujímavostí čaká a určite vynikajúca záverečná večera..

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Kanada

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia v cene

Preplatíme vám test aj domácu karanténu