Banff - strava v Kanade

Banff - strava v Kanade

Ako sa je v Kanade? Dnes sme mali opäť vynikajúci obed. Trochu z iného súdka. Boli sme v klasickom bufete, rozumejte švédske stoly. Za pevný poplatok cca 16 kanadských dolárov (€ 10) sa najete koľko chcete. Dnes to bolo na ázijský spôsob. Všetci sme si pochvaľovali a ešte teraz večer sa vysporiadávame s týmto zážitkom. Doobeda nás svojou obsiahlou zbierkou ohúril skanzen 3 valley gap, kde je obrovské množstvo artefaktov od začiatku 19 storočia, po nedávnu minulosť, ktorú si aj niektorí z nás pamätajú. V Kelowne sme nemohli vynechať ochutnávku vína. Je to iné ako naša malokarpatská oblasť, ale nemôžme povedať že zlé. Iné. Keď už navštíviť niektorú z viníc, tak tú najlepšiu. Mission Hill bola vyhodnotená v roku 2015 ako najlepšia kanadská vinica a jej vína vyhrávajú lokálne aj medzinárodné súťaže. Na nábreží sme sa pozreli ako sa príjemne žije v najteplejšom meste Kanady. Pri vode sa na nás usmieva Ogopogo, hlbinný netvor, ktorý podľa legiend First Nations obýva toto 135km dlhé jazero Okanagan, ako Nessie v slávnom Loch Ness v Škótsku. Niektorí z nás dostali hlad, tak sa teraz v meste kŕmia niečím určite dobrým. O Kanade máme mylnú predstavu. Myslíme si, že to je ako USA a je tu "hnusné" jedlo. Naopak. V ktorejkoľvek reštaurácii ak sa nenajete výborne, sa najete dobre. My tu skúšame všetko možné. Hamburger s waflami vo Vancouverskom Bar-grile, čerstvého grilovaného halibuta v Jasperi, jelenie rebro a bizóní steak v Banffe. V Banffe ešte ochutnávame fudge (asi najlepší na svete) a Bobrí chvost. Toto je dezert pochádzajúci z východu Kanady. V Calgary ideme do japonskej reštaurácie, kde ochutnáme jedno z najlepších sushi v našich životoch. Chutilo nám tak, že sme sa tam na druhý deň vrátili na večeru v štýle Tepan yaki (varenie naživo pri Vašom stole). V Drumhelleri zasa gréci pripravili výborné suvlaki. Ťahané bravčové s hikori omáčkou a grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou sa občas votrú do našich zoznamov. A čo steaky? Aj tie si doprajeme a skúmame, či sú lepšie v KEGu, EARLSe alebo niekde inde. Ochutnali sme aj Root beer, ktoré sa pôvodne vyrábalo aj z koreňa sasafrasu. Obsahuje vyše 30 ingrediencí a je už viac ako 100 rokov veľmi populárnym nápojom kanaďanov. Nás to až tak neoslovilo, ale ochutnať to musíme. Zajtra sa presúvame do Vancouveru, kde nás ešte pár zaujímavostí čaká a určite vynikajúca záverečná večera..


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

3185 4900€
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2654 3050€
K

Amerika  

Kanada


náročnosť

13 dní

Trvanie

4365 4850€
TOP 10: Najnebezpečnejšie zvieratá sveta
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najnebezpečnejšie zvieratá sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky

Keď sa povie Severná Amerika napadnú nám nedozerné prérie, národné parky, zábery ako z filmu Forest Gump či prechádzky New Yorkom. Taktiež San…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ
Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 46 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: