Kokoda je tradičné jedlo na Fiji, ktoré pozostáva z čerstvej raw ryby ako napr. z mahi-mahi alebo z chňapáčov. Tie sa marinujú v kokosovom mlieku a citrusovom džúse z citrónov a limetiek. Kokosové mlieko sa pridáva na to, aby sa trochu vybalancovala chuť jedla. Kto bol v Peru, môže mu to trochu pripomínať peruánske ceviche. Toto "ceviche z Fiji" sa ešte okorení s chili, a ozdobí jarnou cibuľkou a lístočkami z koriandra. A kde na Fiji ochutnať Kokadu? Možnosti je veľa no my Vám odporúčame zájsť si do neformálnej reštaurácie Governors, kde kokadu nájdete v menú. Je vynikajúca!
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Fiji
- Tip na jedlo - Lovo
- Suva – hlavné mesto Fidži
- Je lietanie neekologické?
- Najlepší hotel na Fiji: Kokomo private island
- Pozdrav na Fiji
- Čo robiť na Fiji
- Bula - podpultové pikošky z Fidži
- Hotely v Denarau na Fidži
- Viti Levu – ostrov s čistou vodou
- Nadi – čo vidieť v meste na Fidži
- Najväčší ľudožrút sveta -kanibalizmus
- Tip na hotel - Six Senses na Fidži
- Plavba na ostrovčeky Fidži