Lovo je tradičné jedlo z Fiji, ktoré pozostáva z čerstvej ryby alebo kuracieho mäsa a zeleniny. To sa namarinuje a jednu noc nechá odležať. Všetky ingrediencie sa potom zabalia do banánových listov a budú sa piecť v špeciálnej peci, resp. v ohnisku, pod úrovňou zeme. Ohnisko sa pripraví tak, že do neho uložia kamienky a drevo a zapália ho. Keď sú kamene rozžeravené, ostávajúce drevo sa z ohniska odstraňuje. Na kamene sa položí pripravené jedlo v banánovom liste. Jedlo sa prikryje ďalšími banánovými listami (ktoré udržia dym a paru vo vnútri) a pečie sa to celé cca 60 až 90 minút. Lovo sa jedáva na rôznych festivaloch, počas svadobnej hostiny či rôznych rodinných osláv. Servíruje sa ľuďom tak, že si všetci naberajú z tohto jedla na misky.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Fiji
- Tip na jedlo - Kokoda
- Suva – hlavné mesto Fidži
- Je lietanie neekologické?
- Najlepší hotel na Fiji: Kokomo private island
- Pozdrav na Fiji
- Čo robiť na Fiji
- Bula - podpultové pikošky z Fidži
- Hotely v Denarau na Fidži
- Viti Levu – ostrov s čistou vodou
- Nadi – čo vidieť v meste na Fidži
- Najväčší ľudožrút sveta -kanibalizmus
- Tip na hotel - Six Senses na Fidži
- Plavba na ostrovčeky Fidži