Zoo v Šanghaji

Zoo v Šanghaji

Počas našich BUBO zájazdov Čínou trávime v čínskom najväčšom meste Šanghaj dve noci. Po dobu strávenú v Šanghaji máte možnosť vidieť chrám Jadeitového Buddhu, záhrady Yu, previezť sa vlakom Maglev a zažiť štvrť Bund s výhľadom na najvyšší čínsky mrakodrap Shanghai Tower. Panorámu si užijete aj z našej večernej plavby po rieke Huangpu. Program v tomto meste počas našich zájazdov je naozaj nabitý. Ak sa v Šanghaji však ocitnete niekedy znovu alebo si tu svoju dovolenku predĺžite, môžte navštíviť Šanghajskú zoo.

Tá sa nachádza neďaleko letiska Hongqiao a viete sa sem ideálne dostať metrom. Nastúpite na linku číslo 10, vystúpite na stanici Shanghai Zoo a vyjdete východom číslo 4. Priamo pri východe z metra sa nachádza vstup do zoologickej záhrady. Dospelí platia za vstup 40 yuanov, deti od 6 do 18 rokov 20 yuanov a deti do 6 rokov majú vstup v sprievode dospelej osoby zdarma. Zoo je otvorená každý deň od 7:30 ráno do 17:00 (v zime 16:00). Počas niektorých sviatkov zvykne bývať výnimočne zatvorená, preto si dopredu treba overiť otváracie hodiny. 

Zoo je otvorená už vyše 60 rokov a dnes je druhou najväčšou zoo v celej Číne s rozlohou asi 743 tisíc štvorcových metrov. Nájdete v nej viac ako 6000 kusov zvierat a 600 rôznych druhov. Je rozdelená do piatich hlavných častí: obojživelníky a plazy, vtáky, mäsožravce, bylinožravce a primáty.

Obojživelníky a plazy

V tejto časti nájdete viacero druhov žiab, ropúch, korytnačiek a hadov. Najzaujímavejšie druhy, ktoré tu uvidíte, sú varan komodský, aligátor čínsky alebo niektoré druhy morských korytnačiek. 

Vtáky

Tu nájdete viacero druhov nelietavých vtákov, ako napríklad pštrosa dvojprstého, emu hnedého, ale aj ostatné vtáky ako viacero druhov bažantov, volaviek, labutí, kačiek, no aj viacero druhov pestrofarebných papagájov.

Z tejto časti prechádzame malou časťou, kde nájdeme azda najväčšie atrakcie celej zoo, pandy červené a pandy veľké. Jedincov z oboch druhov je veľký počet a turisti môžu pozorovať ako aj vonkajší, tak aj vnútorný výbeh, takže máte "istotu", že pandu uvidíte. Blízko pri výbehoch pre pandy sa nachádza aj reštaurácia a viacero kaviarní. 

Mäsožravce

Za pandími výbehmi sa nachádza časť, kde sídlia mäsožravce. V tejto časti môžeme pozorovať viacero jedincov najväčšej mačkovitej šelmy, tigra ussurijského. Nájdeme tu však aj "kráľa zvierat", leva afrického, ale aj viacero jedincov servalov, karakalov alebo púm. Je tu aj výbeh s leopardami a gepardami, hyenami, medveďami pyskatými aj ľadovými medveďami. 

Bylinožravce

Táto časť obsahuje najmä rôzne druhy jeleňov, jaky, priamorožce, no nájdete tu aj bizóny, nosorožce biele alebo hrochy obojživelné. Takisto tu nájdeme žirafy, zebry alebo aj slony ázijské.

Primáty

Posledná časť zoo nám zobrazuje ľudom geneticky najpríbuznejšie druhy. Tu sa nám naskytne pohľad na veľmi veľa druhov opíc, vrátane paviánov, orangutanov, šimpanzov a tejto časti dominujú aj gorily, konkrétne gorily západné nížinné. 

V Šanghajskej zoo viete stráviť príjemny poldeň, či už s vašimi deťmi, alebo aj sami a máloktorá zoo ponúka taký pestré spektrum zvieracich druhov, ako práve táto. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13779 22224€
K

Ázia  

Čína


náročnosť

14 dní

Trvanie

4065 5420€
K

Ázia  

Čína


náročnosť

11 dní

Trvanie

4054
Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka

Čína porušuje ľudské práva, v obchode používa nekalé praktiky, porušuje duševné vlastníctvo, je neekologická, sleduje svojich občanov, ktorí žijú v…

Ľuboš Fellner 36 min. čítania
Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska

Ako to v Číne vyzerá naozaj? Ako je to s porušovaním ľudských práv? Sme my na západe slobodnejší a máme pred sebou lepšiu budúcnosť? Názor, ktorý…

Ľuboš Fellner 37 min. čítania
Marco Polo v Číne Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo v Číne

Marco Polo strávil v Číne vyše 17 rokov. Prejdeme sa s ním z dnes búrlivého Sin-ťiangu krížom cez celú obrovskú krajinu až do hlavného mesta.…

Ľuboš Fellner 20 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek

OD PÓLU K PÓLU 2024

NAJVYŠŠIE ZĽAVY OD 13.9.