Adoptujte si svoj koral

Adoptujte si svoj koral

Spoločnosť Marine Conservation Society Seychelles (MCSS) umožňuje každému, kto má záujem, adoptovať si korytnačku, za 40 Eur, alebo koral, za 25 Eur. Hoci si korytnačku alebo koral nebudete môcť vziať domov ako domáceho maznáčika, adoptívny rodič dostane osvedčenie o adopcii, detailné informácie o svojej korytnačke a ďakovný list.

Súostrovie so 115 ostrovmi v Indickom oceáne je domovom troch druhov korytnačiek močiarnych. Korytnačky močiarne sa pravdepodobne na Seychely dostali z afrického kontinentu alebo zo susedného ostrova Madagaskar ako zdroj potravy pre otrokov. Časom kvôli predátorom, nedostatku biotopov a možno aj znečisteniu ich počet na väčšine ostrovov klesá.

Spoločnosť Marine Conservation Society má už mnoho rokov adopčné programy zamerané predovšetkým na žralokov veľrybích a korytnačky, neskôr sa pridali  koraly. Program získal veľkú podporu, keď sa objavila možnosť online platby cez PayPal. Peniaze vyzbierané prostredníctvom adopcie ktoréhokoľvek z týchto zvierat sa používajú na financovanie ďalších projektov na monitorovanie korytnačiek močiarnych a korytnačiek, ako aj na aktivity súvisiace s chovom koralov.

Ľudia, ktorí si chcú adoptovať koraly, si ho môžu adoptovať buď zo škôlok s koralovými nádržami, projekt obnovy útesu Fisherman's Cove je projektom spolupráce s BUBO hotelom Le Meridien Fisherman's Cove v Beau Vallon. Projekt sa začal v januári 2016 vývojom šnorchlovacej trasy v rámci hotelového programu „Odomknúť more“. Chodník zahŕňa podvodné umelecké diela ako obrovská korytnačka, podvodnú poštovú schránku, kde môžu hostia rezortu posielať vodotesné pohľadnice svojej rodine a priateľom a pozrieť sa na niektoré z koralových škôlok v oceáne, ktoré sú veľmi obľúbeným doplnkom programu. Ak k adopcii dôjde osobne, človek si môže osobne vybrať koral, ktorý si chce adoptovať, obdržíte vytlačenú adopčnú listinu, ktorá bude obsahovať informácie o tom, kto si koral adoptoval, meno koralu, číslo koralu a dátum adopcie. Aktualizácia o koraloch bude odoslaná prijímateľovi každých šesť mesiacov. Po transplantácii koralov do svojho prirodzeného prostredia bude adoptívny rodič informovaný a bude mu zaslaná poloha GPS o tom, kam bol koral umiestnený.

Prečo si neadoptovať korytnačku alebo koral na Seychelách a pomôcť tak miestnej spoločnosti financovať jej monitorovacie a obnovovacie aktivity?


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Réunion (FRA), Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

11 dní

Trvanie

3458 4940€
K

Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

12 dní

Trvanie

3648 4560€
K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

14 dní

Trvanie

4288 5360€
Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue La Digue

La Digue Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue

V srdci Indického oceánu nájdeme raj na zemi, krásne Seychelské ostrovy, ktoré zdobia prívlastky, ako ostrovy lásky, tropický raj alebo vanilkové…

Eva Andrejcová 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: