Ajurvéda: aký rezort vyberať a kto so mnou môže ísť?

Ajurvéda: aký rezort vyberať a kto so mnou môže ísť? Ako to funguje pri ajurvéde

Aký rezort si vyberieme záleží od toho, že čo vlastne od pobytu očakávame. Skúste si najprv definovať, čo sa s Vami deje a čo by Vám pomohlo. Trochu Vás navedieme: hľadáte iba relax, chcete sa dať po stresujúcom období „dokopy“, chcete si napraviť svoju životosprávu, zacvičiť si jógu, meditovať, chodiť na masáže, prípadne kozmetické procedúry, a užiť si to celé ako svoju dovolenku? Bude to potom typ rezortu, kde bude uvoľnenejší režim aj program. Môžeme sa dokonca orientovať na rezorty umiestnené priamo pri oceáne a s plážou, kde načerpáte aj vitamín D.

Alebo pôjdete do hĺbkovej očisty organizmu a idete sa pokúsiť vyriešiť vážny zdravotný režim? Ponuka rezortov je tu tiež široká. Sú to miesta, kde sú pravidlá prísnejšie a lekári sú orientovaní na konkrétny typ zdravotného problému, ktorý máte. Možnosť dosiahnuť kvalitný výsledok je o to pravdepodobnejšia. Samozrejme, dôvera je na prvom mieste a my Vám vyhľadáme tú najvhodnejšiu ponuku, aby sme našli lekára v centre, ktorý sa Vás vie zodpovedne ujať. Je mnoho rezortov, ktoré ponúkajú iba základné balíky, ale trafiť ten správny, ak máte komplikovaný stav, nie je nemožné. Nájdeme ten pravý pre Vás.

Aby ste mali lepšiu predstavu, tak môžete očakávať v ponukách nasledujúce názvy balíčkov. Ich kombinácia záleží od konkrétneho rezortu, no spravidla sa opakujú nasledovne: balík relax, balík omladenie a skrášlenie, balík na chudnutie, balík na zlepšenie trávenia, balík na zlepšenie pohybového aparátu, balík na liečbu depresie a stresu, balík na liečenie srdcovocievnych chorôb, balík očista tela a podobne.

A či si môžete zobrať niekoho so sebou? Záleží od typu pobytu, ale spravidla si môžete niekoho zobrať so sebou. Ak cestujete s partnerom, platíte si svoj spoločný pobyt (ubytovanie, plná penzia, večerný program, voľné aktivity – cvičenie, jóga, kúpanie sa v mori), čiže nejaký spoločný základný balík, do ktorého sa napočíta navyše poplatok za vybraný program pre toho z Vás, ktorý ide reálne tie procedúry čerpať (to sú už samotné osobné konzultácie s lekárom, rozvrh procedúr, masáže...). Čiže napr. manžel oddychuje, cvičí, stravuje sa a kúpe sa v mori a manželka podstupuje procedúry a komunikuje s lekárom.  

Ak chcete vedieť viac, o tom ako vyzerá ubytovanie a strava, ako sa zbaliťkedy je vhodné cestovať, kliknite na dané linky. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12223 22224€
K

Ázia  

Bhután, India


náročnosť

14 dní

Trvanie

6390
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly sveta

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: