Bongbong – Marcos vyhrá filipínske voľby

Bongbong – Marcos vyhrá filipínske voľby tipujeme výsledok volieb, o ktoré sa Slovenské médiá nezaujímajú

Kto vyhrá Filipínske voľby? Po mnohých mnohých rokoch sa bude totižto voliť skutočne nová vláda, veď Rodrigo Duterte odchádza -už ho nemožno opakovane voliť.
No nová... Na Filipínach sú to len rôzne politické rodiny, ktoré bojujú o moc.


Zdá sa, že voľby vyhrajú sociálne médiá. Filipínci trávia na sociálnych médiách omnoho viac času než Slováci, jedni z najviac na svete. Výskumníci na Filipínach už dlho obviňujú majiteľov sociálnych médií, že neberú vážne online dezinformácie a že umožňujú zneužívanie ich platforiem.
Dnes vedie syn diktátora Marcosa, ktorého inak nevolajú ako Bongbong

Ferdinand Marcos, diktátor, ktorý vládol na Filipínach v rokoch 1965 až 1986, bol najviac vyznamenaným hrdinom krajiny po druhej svetovej vojne. Za jeho vlády boli ozbrojené sily najvyspelejšie v Ázii. Ešte pôsobivejšie: jeho rodina vlastní obrovské množstvo zlata, ktoré stačí na záchranu sveta (toto darovala Marcosovi kráľovská rodina ako platbu za to, že pôsobil ako ich právnik). Sociálne médiá tvrdia, že toto zlato si rozdelí s ľudom Filipín, ak Marco s junior- Bongbong získa moc.
Všetky tvrdenia sú samozrejme nepravdivé. Ani na Filipínach, ktoré sú jednoznačne súčasťou západu – je to vlastne kolónia USA -  nevyhráva pravda.  Aj Filipíny so svojimi médiami a sociálnymi médiami žijú v post faktickej dobe.
 
Ferdinand Marcos pred 36 rokmi odišiel z úradu, vyhnala ho ľudová mocenská revolúcia, ktorá vytiahla milióny ľudí do ulíc a prinútila rodinu utiecť z prezidentského paláca helikoptérou. Dnes sa zdá, že bude meno rodiny rehabilitované.
 
Vyše 67 miliónov Filipíncov pôjde k voľbám a v BUBO si podľa správ od našich partnerov a kamarátov myslíme, že vyhrá rodina Marcosa. Marcos je známy diktátor, ale ako vidieť, diktátori koniec koncov prinesú spoločnosti najväčší pokrok, a keď si to ľudia zhodnotia, tak vidia, kto vlastne v skutočnosti Čo UROBIL.
Herci, senilní starci, populisti, vykastrovaní opakovači „správnych právd“ a rôzni "ľavičiari" sú buď totálne neschopní, alebo kradnú.
Králi, emíri, pravicoví vodcovia – súborne ich dnes ľavicové médiá nazývajú autokrati alebo diktátori – chcú krajinu ozaj zmeniť, a aj ju zmenia. Postavia cesty, fabriky, nemocnice, elitné školy a pomôžu národu najlepšie. Herci, senilní starci, populisti, vykastrovaní opakovači „správnych právd“ a ľudia zastupujúci ľud neurobia nič – lebo nevedia nič urobiť.

Filipíny sú kresťanskou krajinou na ďalekom východe, prekrásnou ostrovnou krajinou, ktorá si zaslúži úspech. Úspech jej prinesie rodina Marcosa, slušná rodina, ktorá vždy tvrdo pracovala.
 
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Brunej, Malajzia, Filipíny


náročnosť

16 dní

Trvanie

3916 4895€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Filipíny


náročnosť

15 dní

Trvanie

3116 4451€
K

Ázia  

Filipíny


náročnosť

13 dní

Trvanie

2868 3585€
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly a rituály Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly a rituály

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Čo to znamená prejsť celý svet? Prémiový blog

Prémiový blog Čo to znamená prejsť celý svet?

Steve Jobs vždy hovoril, že nechce byť najbohatším mužom na cintoríne, ale túži zmeniť svet. Ja som sa v novembri 1989 prestrihal cez ostnatý drôt…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: