Čistíme národný park Yosemite

Čistíme národný park Yosemite

Pojem „ekoturizmus“ sa používa na označenie environmentálneho povedomia počas cestovania. Ľudia, ktorí praktizujú ekoturizmus, pracujú na tom, aby krása ich dovolenkovej destinácia zostala trvalo udržateľná. Yosemitský národný park je jedným z najkrajších miest na Zemi. Existuje mnoho spôsobov, ako môžete vy a vaša rodina urobiť Yosemite počas svojho pobytu ekologickým.

Cyklistika a chôdza sú skvelou príležitosťou, ako zažiť krásu národného parku Yosemite. Jazdite alebo sa prechádzajte po spevnených náučných chodníkoch v parku a lesných chodníčkoch. Tým, že obmedzíte používanie auta na minimum, vyhnete sa tomu, že sa dostanete do dopravnej zápchy a spôsobujete ďalšie znečistenie ovzdušia.

Mimo údolia sa v Yosemite zriedka nachádzajú odpadkové koše. Z tohto dôvodu noste so sebou ruksak, tašku alebo malý sáčok, aby ste si po sebe upratali. Počas vášho výletu pozbierajte všetky odpadky, ktoré zanechali ostatní. My v BUBO nikdy neodchádzame s prázdnymi rukami. Ak máte deti, urobte pre ne hru, aby ste zistili, kto dokáže nazbierať najviac odpadu. Motivujte ich. To im poskytne zábavný spôsob, ako sa naučiť cennú lekciu.

Prineste si vlastnú fľašu s vodou, aby ste znížili množstvo odpadu. To vám zabráni nosiť nadmerné množstvo fliaš na dlhé túry. Okrem toho zabráni možnosti, že by ste po sebe mohli nechať prázdny plast niekde v lese. Opätovne použiteľné plastové fľaše nie sú prospešné len pre Yosemite, ale pre akékoľvek prostredie.

Ak sa chystáte do Yosemite na dlhší čas, tak vám odporúčame zarezervovať si chatku priamo v parku, váš pobyt bude pohodlnejší a časovo úspornejší. Eliminuje každodenné jazdenie mimo parku; tým znížite svoju uhlíkovú stopu. Väčšina hotelov v Yosemite sa nachádza mimo brán parku. Dlhá jazda do parku a von z neho nielenže mrhá vaším časom, ale aj benzínom, ktorý šíri výfukové plyny v krásnom parku. Ďalším odporúčaním je prísť v skupine, tak ako to robíme aj my v BUBO na našich zájazdoch. Menej áut, ktoré prichádzajú do parku, si vyžaduje menšiu potrebu parkovísk. To znamená, že viac prírodných krás parku môže zostať nedotknutých.

Ekoturizmus je zdravý a vzdelávací prístup k zábavnej rodinnej dovolenke. S týmito tipmi môžete byť vy a vaša rodina tými „najekologickejšími“ návštevníkmi v Yosemite.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4590
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2433 2703€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA