Cyklistika v Dawson City

Cyklistika v Dawson City

Nečakané? Áno aj ja som bol prekvapený. Toto miesto nie je zrovna pretkané cyklotrasami, presnejšie nie je tu ani jedna oficiálne značená. Napriek tomu sa to dá a vie to byť veľmi fajn. Na Second Street nájdete domček s označením Klondike Experience, kde vám Jessie rád ponúkne výlet napríklad Tombstone, zabezpečí potrebné vybavenie na hike alebo pomôže s odvozom do Whitehorse. Okrem toho prenajíma bicykle, ktoré sa dajú využiť na rýchly prieskum mesta  a okolia.

Po rovine sa môžete ísť pozrieť napríklad na 16 km vzdialený Dredge No.4, čo je obrovský stroj na ťažbu zlata a zároveň jedna zo signifikantných atrakcií v Dawsone. Ak máte kondičku, môžete sa „hecnúť“ a vybehnúť po spevnenej ceste na Midnight Dome. Hore je to 8 kilometrov stále do kopca. Nie je to blbosť, akurát je to náročné. Ak ste cyklista, tak odmenou vám bude cesta dole. Vedú odtiaľ zjazdové trasy rovno späť do mesta. To však odporúčam len pre skúsených cyklistov, lebo trasa určite nie je vhodná pre požičaný základný horský bicykel. Opatrne sa to však dá zvládnuť. Po ceste na Midnight Dome môžete na bicykli navštíviť napríklad cintorín, a nájsť hrob českého rodáka, cestovateľa, neúspešného vynálezcu perpetum mobile a miestnu celebritu Jana Eskymo Welzla. 

Ak by ste sa náhodou chceli preskočiť náročné šliapanie do kopca a len sa spustiť dole, v Klondike Exp. vám zabezpečia vyvezenie hore na výhľad aj s bicyklom.

Pre predstavu som pre vás našiel video s trailami z Midnight Dome. Bikeri budú možno príjemne prekvapení a necyklisti si asi zvolia radšej trasu spoznávania brehu Klondike.

Ak máte radi bicyklovanie, pridajte sa k nám na cyklomaratón z Bratislavy do Viedne - Open Border Ride. Spolu s bratmi Velitsovými z Isadore Apparel štartujeme z centra Bratislavy, aby sme si pripomenuli symbol slobody a otvorených hraníc.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2665 2805€
K

Amerika  

Kanada

22.08. → 03.09. +3 termíny

náročnosť

13 dní

Trvanie

5335
TOP 10: Najnebezpečnejšie zvieratá sveta Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najnebezpečnejšie zvieratá sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky

Keď sa povie Severná Amerika napadnú nám nedozerné prérie, národné parky, zábery ako z filmu Forest Gump či prechádzky New Yorkom. Taktiež San…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 46 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: