Havaj odstráni schodisko do neba

Havaj odstráni schodisko do neba

Schody Haiku na ostrove Oahu, ktoré boli populárnym spotom pre všetkých influencerov tráviacich dovolenku na Havaji, budú čoskoro minulosťou. Tzv. Stairway to Heaven, teda schodisko do neba, odstránia kvôli nevhodnému správaniu sa turistov.

Populárnu ostrovnú atrakciu na východe Oahu tvorilo celkovo 3 922 schodov. Postavilo ich počas druhej svetovej vojny americké námorníctvo. Od roku 1987 sú oficiálne pre verejnosť uzavreté.

Turisti však zákaz vstupu nerešpektovali a vyhotovovali tu panoramatické zábery nádherného ostrova. Výrazne to vplývalo najmä na kvalitu života domácich žijúcich v okolí schodov pri vstupnej bránke.

Najmä v dobe sociálnych sietí tu boli loviť zakázané zážitky a havajské orgány nedokázali zamedziť porušovaniu tohto zákazu. Odstránenie schodov odklepla tunajšia rada ešte v roku 2021, a to jednohlasne. Definitívne ako atrakcia zmiznú už koncom apríla a Havajčanov to vyjde na 2,5 milióna dolárov.

V BUBO lovíme na Havaji len dostupné a legálne zážitky, medzi ktoré patrí napríklad prehliadka Pearl Harbor s náročnou vojenskou minulosťou, križujeme cestu Road to Hana na Maui, vystúpime na najvyššiu sopku Mauna Kea na Big Island a preletíme vrtuľníkom nad najkrajším ostrovom Kauai. To znie lepšie ako výstup na takéto schodisko, však?


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

5279
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

1886 2358€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Viac informácií o krajine:

USA