Hong Kong vs Slovensko – kde je menšia sloboda?

Hong Kong vs Slovensko – kde je menšia sloboda? Pomáha nedotknutelnosť médií slobode a demokracií?


 
Takmer tri roky (959 dní) po tom, čo bola uzákonená povinnosť nosiť rúško s cieľom zabrániť šíreniu vírusu, sa toto kontroverzné nariadenie končí. Aj Hong Kong je teda opäť slobodný. Slobodný ako slobodný...
Čím ďalej sa ukazuje silná korelácia medzi slobodou krajiny a logickými opatreniami proti covidu a vice versa. Čím menej demokratická a menej vzdelaná krajina, tým prísnejšie pravidlá. Čím ďalej sa ukazuje neadekvátnosť a opsolentnosť daných pravidiel.
Na tejto stránke pri krajine Slovensko nájdete mnoho mojich článkov, kde hovorím o idiotizme čo sa okolo covidu dial- bol som samozrejme osamotený – nenávidený. Alebo inak, každého kto sa postavil proti a je jedno či to bol lekár, zničili.
No chem podotknúť, že oddelenia pneumológie by sme mali určite posilniť, veď covid nebol poslednou pandemiou.  Pracoval som 4 mesiace s lekármi z covidového a oni sa skutočne obetovali a mali by sme im byť jednak vďační, no zároveň vedieť že nabudúce sa už obetovať nemusia. My musíme posilniť ich oddelenia, aby nám v čase ďalšej  krízy mohli pomôcť.
No zároveň hovorím – a vždy som hovoril – že naše opatrenia boli zlé, podobne ako tie v Hong Kongu – boli sme do toho tlačení agendou médií, ktoré vytvorili kontraproduktívnu paniku.
Tých médií o ktorých sa dnes v slovenskom parlamente hovorilo ako o nedotknuteľných. Mohol som teda napísať predchádzajúcu vetu? Mnohí naši liberálmi politici majú ako základnú agendu obranu novinárov. No podľa mňa je práve to čo robia, boj proti liberalizmu. A/ Ja nemám právo vyjadriť sa. B/ Môj názor nebude publikovať nikto.
Tomuto sa hovorí sloboda. Ak chce Elon Muskj slobodné médium, akcie Tesly klesnú o 2/3 (klesli o dve tretiny). Ok nesúvisí to, to je náhoda hmm.
 
Prečo bol u nás tak tvrdý lock down? Neviem. Podľa mňa je to čisto hlúposť médii – tí ľudia nie sú zlí oni sú jednoducho hlúpi. Takýto ľudia uveria tomu čo píšu a bojujú za pravdu o to urputnejšie. Prečo bol taký tvrdý lock down v Hong Kongu? To je pochopiteľnejšie. Hong Kong bol v poslednej dobe „postihnutý“ demonštráciami za slobodu a zdá sa, že prísne „proticovidové“ opatrenia boli vlastne opatreniami proti slobode. Zákaz stretávania sa atď. To vláde v Pekingu, ktorá sa snaží kontrolovať Hong Kong stále viac, vyhovovalo.
 
Ukazuje sa, že krajiny s najmenej prísnymi pravidlami proti covidu majú teraz nižšiu infláciu a teda ľudia majú lepší život. Naopak v krajinách s najprísnejšími reštrikciami ekonomika utrpela najviac. Ekonomika je naviazaná na kvalitu zdravotnej starostlivosti a pád ekonomiky znamená výrazné zhoršenie zdravia. Nielen psychického. Keď si pozriete počet hypoték, ku ktorým sa mladí ľudia zaväzovali pred covidom a dnes je jasné o čom hovorím. Čísla sú jasné!!! A bolo jasné že to takto dopadne, ja som o tom napríklad písal. Covid (opäť sa hovorí že tento divný virus unikol z laboratória- viď Christopher Wray ) nenapádal mladých ľudí, ale dnešná zhoršená ekonomika im ničí životy o to viac.
 
 
Zdá sa, že krajiny, ktoré mali najtvrdšie lock downy – Slovensko malo jedno z najdlhších zatvorení škôl – majú najviac postihnutú ekonomiku. Zatvorenie našich škôl sa prejaví ešte o mnoho rokov. Mnohí z týchto žiakov to už nikdy nedobehnú... Už aj tak tragické školstvo sa prepadlo na africkú úroveň. Však chvíľku ešte počkajte a pri prijímacích pohovoroch o desať rokov nevyžadujte aby vedel uchádzač písať.
 
V Hong Kongu začal platiť zákon o nosení rúšok 25. júla 2020. Lo Mau-chung, dnes potvrdil, že zrušením povinného nosenia rúšok, Hong Kong všetky protivírusové opatrenia ruší. Maria Van Kerkhove zo SZO nosenie masiek naďalej odporúča. Áno aj dnes. Určite by ich chceli presadiť aj slovenské babičky hygieničky. Nie nerobím si srandu, dnes sa na Slovensku v médiách pretriasajú osýpky, ide o dôležitú správu. Naozaj média strašia osýpkami.... zdá sa Vám to neuveriteľné? No hold je to dôležitá správa.
To že BUBO vyše roka pomáha v Bratislave 250 Ukrajincom (pred 4 dňami bolo prvé výročie vojny Rusko – Ukrajina) nezaujalo z našich médií nikoho. Za celý rok.  No hold, aké média, taká vláda a aká vláda taká budúcnosť Slovenska.
 
Hong Kong má pred sebou ružovú (OK možno trošku sýto ružovú = červenú) budúcnosť, no ekonomicky bude Hong Kong na tom o 10 rokov lepšie. O Slovensku pochybujem. Stačí sa pozrieť o čom sa dnes u nás diskutuje. Stačí sa pozrieť, že liberalizmus a snaha povedať pravdu u nás neexistuje. Buď ako za komunizmu hlásate značne primitívne heslá, alebo do médií nemáte prístup. Naopak ak ste nevzdelaný, zlý študent a nikde v živote ste neboli a hlásate to čo sa patrí, potom máte dvere otvorené. Môžete sa takto poľahky dostať do parlamentu. Takéto ľubivé tézy hlásajú jednak a) značne sprostí ľudia  b) oportunisti a mafiáni. No áno vidíte, takých máme dnes v médiách a poslaneckých laviciach plno
Takto dnes vyzerá náš štát ak elita vopchá hlavu pod vankúš a tvári sa že nevidí náš pád. Naša vláda, naši politickí predstavitelia nemajú na to hovoriť pravdu a samozrejme ani novinári. Pozrime sa čo v živote vykonali, čo zvládli, vytvorili, čo sú títo ľudia zač. Keci neberte ako výtvor. Pozrite sa na ich činy - na ich výkon. Čo tam vidíte? Ktorý poslanec niečo vybudoval – nehovorme o takých čo sprivatizovali.
Novinári sú dnes veľmi dôležití ľudia, ktorí formujú svetonázor našich občanov, a to koho budú v najbližších voľbách voliť. Ovplyvňujú voličov takto už 30 rokov.

Myslíte si že teraz podporia niečo dobré? Prečo doteraz nepodporili niekoho, kto by vedel doniesť zmenu? Viete koľko poznám ja šikovných ľudí?! Vždy hovorím, že z mojich klientov vytvorím 10 perfektných vlád. No o týchto „nudných“ ľudí s jednou manželkou, naozaj vyštudovanou vysokou školou (bývalý premier aj predseda parlamentu ich sfalšovali), úspešným profesným životom, bez škandálov... o takýchto ľudí nemajú média záujem. Je to nuda- kto by to čítal? To že je jasné, že práve takýto ľudia vedia doručiť výsledky? Evidentne tu o výsledky nejde.
Moja 30 ročná skúsenosť hovorí, že média nemajú o slušnosť a o pravdu záujem. Aby som nechodil, ďaleko  - dočítali ste sa niekde že som bol prvý Slovák ktorý precestoval celý svet? Všetky krajiny sveta? Napísal niekde nejaký novinár, že som prešiel všetky krajiny sveta? Nedočitali. Iba v Denníku N vyšlo že prvým Slovákom bol Štefan Polakovič. Je to Slovák žijúci v Austrálii a má precestovaných veľa, klobúk dolu, je a tým ohromná práca - 192 krajín, no nemá precestované všetky krajiny - ani dnes (viď nomadmania.com). OK myslím si že to daný denník neurobil naschval. No z BUBO mu vtedy pred rokmi napísali, že to  nie je pravda a neospravedlnili sa. Musel by som sa s nimi súdiť, no chce sa mi? Podľa mojej skúsenosti neexskituje médium ktoré hľadá naozaj pravdu. Pravda je nudná. Aj dnes sa do médii dostale môj sprievodca. Zradil ma podobne ako novinári z Denníka N zradili myšlienku SME. No uznávam že je ľudskejší, ľudovejší, je bližší masám, neprotirečí. Medzi nami ja viem že na to nemá. Vždy si vymýšlal a fabuloval. Veď to je presne ako úspešní politici. Vitajte v dnešnom svete „informácii“
O mojich expedíciách novinári nenapíšu an raz. Z minulého roka mám diplom o tom že sme boli prvou výpravou na najvyššom vrchu Amazonie. Média však uverejnia niekoho kt je jedným z tisícov. Mlôžem sa na to "vytoto", mám precestovaných 2x toľko krajín a území a medzinárodné organizácie to evidujú, ale iba poukazujem na to že média nehľadajú pravdu. Musel by som s nimi paktovať, myusel by som byť v skupinke, tej či onej. Musel by som klamať ako za komunizmu, musel by som rozprávať primitívnosti a polopravdy, zabávať národ ako to robia dnes "mediálne úspešní". Veď nechcete povedať že niekomu ide o výkon.
 
 
Média majú radi obyčajných ľudí, preto obyčajní ľudia aj vyhrali ostatné voľby. Obyčajným pracovníkom médií sú proste títo ľudia bližší... „sú to naši“
Tak nad tým dlho rozmýšľam a vidí sa mi, že média nemajú radi výkon a pravdu. Keby veci fungovali nebolo by ich treba. Keď nič nefunguje ako dnes, to je ideálne, všetci čítame čo povedal Sulík a Fico a Matovič jeden na druhého a ten na tretieho. Bulvár, zábava, póvl.  Nič nefunguje.
Tak prečo média chránime?


Tým že proti hlúposti - až tuposti médií dlhodobo vystupujem, som pertsona non grata. To isté je pri politikoch. A naopak, hlupák ktorý sa zastáva médii je ich miláčikom.
Myslím si že to nie je všade a ide o nízku úroveň našej krajiny. New York Timnes tento týždeň napríklad píše o tom, že sankcie proti Rusku sa nepodarili viď. Anton Troianovski, Weiyi Cai ... U nás je táto téma tabu, neviete o tom diskutovať. Úroveň (nedotknuteľných) médií je u nás úbohá – diskusia neexistuje a tým pádom neexistuje občianska sloboda. Tento stav praje ľuďom, ktorí dnes v politike sú. Viera Slovákov v našich politikov je od vzniku našej krajiny na najnižšom bode. Riaditeľ RTVS, inak veľmi fajn človek, bohužiaľ predstaviteľ starej gardy, ešte šikovných novinárov, ktorých je v spoločnosti minimum a z roka na rok menej, dnes hovoril ako ho mrzí roztrieštenosť spoločnosti. No zákazom hovoriť svoje názory stmeleniu nepomôžeme. A aj dnes sa za tzv. „Cancel culture“ mnohí liberáli zasadzujú.  Rušíme weby, cenzurujeme Fb aj Instagram a ako tu píšem totálne cenzurujeme mediálne výstupy.
 
Problematický policajný prezident (s krásnymi autami a investíciou do nehnuteľností) sa stane ihneď miláčikom novinárov ak im sľúbi že pri každom slovnom napadnutí sa na neho môžu obrátiť. Tento stav nie je rovnovážny. Desaťročia poukazujem na zvrátenosť a hlavne na to že táto nerovnováha nedodáva výsledky. Naopak. Slovensko je dnes rozvrátené, Slovensko je dnes na dne.

Nie nie je to chyba hlúpych Slovákov, ako sa tov často hovorí - "keby boli v našej krajine iní ľudia bolo by nám lešie" -  Je to chyba médii. No im táto situácia vyhovuje, boj „dobra“ a „zla“ – vytváranie hrdinov (poslušných) a zločincov (ktorí sa odvážia postaviť sa). Mne osobne je jedno kto je kto. Ja chcem výsledky, nemusia mi ani byť daní ľudia sympatickí, ale chcem výsledky. Aby štát zarobil peniaze, ktoré investuje do infraštruktúri, školstva, zdravotníctva, do budúcnosti. Bench markom sú ekonomiky Varšavskej štvrtky. Chcete si porovnať ako sme na tom? Verte že nechcete.  

Karen Grepin, profesor na Univerzite Hong Kong School of Public Health tvrdí, že zrušenie masiek v Hong Kongu prišlo neskoro.
Kedy elita Slovenska povie niečo odvážne a prestane papagájovať agendu, ktorá evidentne neprináša výsledky? Treba si uveodmiť že bežný občan na zmenu jednoducho nemá a logicky ani novinár. Do politiky sa pri danom status quo dostávajú ľudia, ktorí taktiež na zmenu nemajú - nejde im o dobro Slovenska. Elita Slovenska je za krajinu zodpovedná a musí niečo urobiť. Inak Slovensko 22. storočie nedožije.
Na záver ešte výsledky najnovších a najdôslednejších štúdii Toma Jeffersona, Oxfordského epidemiológa ukazujú okrem iného, že nosenie rúšok, tak ako ho média propagovali bola hlúposť. Nakoniec sa ukáže že skeptici môjho rangu mali pravdu. No pozor - mídia so svojim ošialom teda celý čas zavádzali! 
Čo s tým, keď sa ukáže že skeptici vojny bubú mať pravdu, lebo Rusko sa poraziť nedá. No to je dnes na Slovemsku tabu a toto čo som napisal je neprístojné. Šefredartkroka SME na prvé výrošie písala o tom ako je vojna potrebná. Keby mala syna vo vojne myslíte že by rozprávala rovnaklo? Môžem toto napíisať, nebudem považovaný za útočníka proti novinárom a nebdue na mňa použitý zákon? Neupália ma aklo čarodejníka  na námestí? Za to ýe naozaj chcenm mier? Že sa stretávam s Ukrajincami v našich azylových domoch a vidím tu hroznú situáciu??
 
 Novinári 30 rokoch bojujú za slobodu. 30 rokov kontrolujú politikov a bránia demokraciu. Bojujú za lepšie Slovensko. Za krajinu šťastných ľudí, ktorí sú hrdí na svoju vlasť, majú radi a vážia si svojich politikov a veria v budúcnosť svojej krajiny.
Kde je naša sloboda? Akí sú naši politici? Je Slovensko lepšie? Vážime si svojich politikov? Veríme v budúcnosť Slovenska? Budeme lepší než Česi? Poliaci či Maďari?
No psst, toto nesmiete nikde verejne povedať!!
Iba tak do bútľavej vŕby. Navonok nehovorte nič, podobne ako za komunizmu opakujte zabehané žvásty o tom ako najbližšie demokratické voľby zmenia náš život k lepšiemu. Toto si predsa už nemôže myslieť nikto ale naozaj nikto.
Ešte niekto z vás si myslí že najbližšie voľby zmenia Slovensko k lepšiemu?????
 
Treba zmeniť systém. Treba začať hovoriť pravdu!
A na to má iba elita!
 
 
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Austrália a Oceánia  

Papua Nová Guinea, Austrália


náročnosť

17 dní

Trvanie

5620 7025€
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

3992 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2951 4215€
Najmladšie štáty sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najmladšie štáty sveta

Západná civilizácia a mnohí turisti zo všetkých kútov sveta sa naháňajú za tým naj. Ja nie som výnimkou. No čím som starší, tým sa viac zaujímam aj…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
Najhorší rok v mojom biznise Prémiový blog

Prémiový blog Najhorší rok v mojom biznise

Ak sa práve nemáte dobre, ak vám niečo nevyšlo, ak vás škrie inflácia, nárast cien energií, vyššie úrokové sadzby, máte depresie... tak verte, že…

Ľuboš Fellner 29 min. čítania
Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie? Prémiový blog

Prémiový blog Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie?

Pohľad na rieku je čímsi rudimentárnym. My ľudia máme radi výhľad na more, ale akosi podvedome chápeme, že rieka je život. Rieka, to je pitná voda.…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania