Kam ísť na dovolenku vo februári?

Kam ísť na dovolenku vo februári?

Ideálna dovolenka počas februára? Kam vycestovať počas druhého mesiaca v roku? BUBO má viacero tipov na výborný februárový zájazd. Február je ideálny mesiac na zájazd do juhovýchodnej Ázie - u nás je stále zima, v tomto kúte sveta je to však top sezóna. Taktiež je február výnimočný čo sa týka karnevalovej stránky - či už Karneval v Riu alebo Benátsky karneval sa konajú práve vo februári. Pripravili sme si pre vás veľký prehľad v blogu - Ktorý mesiac kam cestovať?

Na február sme vybrali tieto odporúčania:

  1. Vietnam - áno, začiatkom februára sa stále oslavuje aj Čínsky nový rok, no v Číne sa v tomto čase presúva miliarda ľudí a hýbať sa tam nedá. Vietnam je o inom. Oslavujú tu Tet, teda vietnamský nový rok, teplo je tu ako u nás počas leta a juh so severom Vietnamu sú akoby dve rozdielne krajiny - je to ako porovnávať Island a juh Španielska. Vietnam je tiež najlepší pomer ceny a kvality.
  2. Tibet - tu sa oslavuje nový rok Losar. A nielen v Tibete, ale aj v Bhutáne, Ladakhu a častiach Nepálu. Jedinou nevýhodou je veľká zima.
  3. Thajsko, Malajzia, Singapur - ide o najobľúbenejší BUBO zájazd. Tieto krajiny je najlepšie spoznávať práve na úvod roka, rovnako ako Vietnam. Vysoká sezóna, teplo na Krabi, budhistický Bangkok a supermoderný Singapur - to všetko uvidíte počas najkrajšieho počasia.
  4. Brazília (Rio de Janeiro) - aj tu vrcholí leto a rovnako tak erotika. Na Sambadrome si pozriete tie najlepšie kúsky spolu s miliónmi turistov. Karneval v Riu sa tohto roku uskutoční od 17. do 22. 2.
  5. Benátky (Taliansko) - lacnejšia verzia karnevalu. Pokiaľ sa vám nechce letieť až do Ria, v Benátkach bude prebiehať vynikajúci karneval 4. do 21. februára 2023.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3158 4859€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: