Ľadové klzisko na Nathan Phillips Square

Ľadové klzisko na Nathan Phillips Square

Kanada je krajinou kde k dominujúcim športom patrí ľadový hokej a zároveň aj jednou z najväčších tovární na produkciu profesionálnych hokejistov hrajúcich v NHL. Typickým mestom je Toronto, v ktorom počas zimných mesiacov je vystavaných vyše 50 vonkajších klzísk po celom meste. Tieto vonkajšie klziská sú obľúbenou destináciou poskytujúcou miestnym obyvateľom aj návštevníkom jedinečný zážitok z korčuľovania tzv. kanadský zážitok.

Najznámejšie, doslova prominentné vonkajšie ľadové klzisko Nathan Phillips Square Ice Rink, ktoré sa nachádza na jazierku pred radnicou v srdci downtownu Toronta. Ľadová plocha funguje hlavne počas zimnej sezóny, zvyčajne od novembra do marca, ak to počasie dovolí. Presné dátumy otvorenia a zatvorenia počas jednotlivých dní v mesiaci sa líšia v závislosti od podmienok a údržby.

Klzisko obsahuje priestrannú obdĺžnikovú dráhu na korčuľovanie, ktorá obklopuje odrazový bazén s krásnym výhľadom v pozadí na radnicu Toronta. Zatiaľ čo si mnohí návštevníci prinášajú vlastné korčule, na mieste sú k dispozícii aj požičovne korčúľ pre tých, ktorí nemajú vlastné vybavenie. Za vstup na samotné klzisko sa neplatí žiadne vstupné. Často je tu vyhradený salónik s lavičkami a posedením, kde si návštevníci môžu urobiť prestávky a vychutnať si atmosféru.

Na klzisku sa konajú príležitostne špeciálne podujatia, tematické večery a dokonca aj korčuliarske párty. Na námestí Nathan Phillips sa okolo klziska konajú rôzne predstavenia a koncerty, ktoré návštevníkom poskytujú zábavu. Na samotnom námestí Nathan Phillips v tesnej blízkosti klziska sa nachádza nápis Toronto, ktorý vďaka svojmu osvetleniu, slúži ako ikonický orientačný bod, najmä počas večerov.

Znak pozostáva z jednotlivých písmen, ktoré osvetľujú nápis mesta „Toronto“. Každé písmeno je osvetlené a celý nápis môže byť osvetlený rôznymi farbami alebo rôznymi vzormi, často ho rozsvecujú pri rôznych príležitostiach, udalostiach a sviatkoch.

E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

1886 2358€
K

Amerika  

Kanada


náročnosť

13 dní

Trvanie

4039 4590€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: