Ľadové klzisko na Nathan Phillips Square

Ľadové klzisko na Nathan Phillips Square

Kanada je krajinou kde k dominujúcim športom patrí ľadový hokej a zároveň aj jednou z najväčších tovární na produkciu profesionálnych hokejistov hrajúcich v NHL. Typickým mestom je Toronto, v ktorom počas zimných mesiacov je vystavaných vyše 50 vonkajších klzísk po celom meste. Tieto vonkajšie klziská sú obľúbenou destináciou poskytujúcou miestnym obyvateľom aj návštevníkom jedinečný zážitok z korčuľovania tzv. kanadský zážitok.

Najznámejšie, doslova prominentné vonkajšie ľadové klzisko Nathan Phillips Square Ice Rink, ktoré sa nachádza na jazierku pred radnicou v srdci downtownu Toronta. Ľadová plocha funguje hlavne počas zimnej sezóny, zvyčajne od novembra do marca, ak to počasie dovolí. Presné dátumy otvorenia a zatvorenia počas jednotlivých dní v mesiaci sa líšia v závislosti od podmienok a údržby.

Klzisko obsahuje priestrannú obdĺžnikovú dráhu na korčuľovanie, ktorá obklopuje odrazový bazén s krásnym výhľadom v pozadí na radnicu Toronta. Zatiaľ čo si mnohí návštevníci prinášajú vlastné korčule, na mieste sú k dispozícii aj požičovne korčúľ pre tých, ktorí nemajú vlastné vybavenie. Za vstup na samotné klzisko sa neplatí žiadne vstupné. Často je tu vyhradený salónik s lavičkami a posedením, kde si návštevníci môžu urobiť prestávky a vychutnať si atmosféru.

Na klzisku sa konajú príležitostne špeciálne podujatia, tematické večery a dokonca aj korčuliarske párty. Na námestí Nathan Phillips sa okolo klziska konajú rôzne predstavenia a koncerty, ktoré návštevníkom poskytujú zábavu. Na samotnom námestí Nathan Phillips v tesnej blízkosti klziska sa nachádza nápis Toronto, ktorý vďaka svojmu osvetleniu, slúži ako ikonický orientačný bod, najmä počas večerov.

Znak pozostáva z jednotlivých písmen, ktoré osvetľujú nápis mesta „Toronto“. Každé písmeno je osvetlené a celý nápis môže byť osvetlený rôznymi farbami alebo rôznymi vzormi, často ho rozsvecujú pri rôznych príležitostiach, udalostiach a sviatkoch.

E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

3050
K

Amerika  

Kanada


náročnosť

13 dní

Trvanie

5335
TOP 10: Najnebezpečnejšie zvieratá sveta Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najnebezpečnejšie zvieratá sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky

Keď sa povie Severná Amerika napadnú nám nedozerné prérie, národné parky, zábery ako z filmu Forest Gump či prechádzky New Yorkom. Taktiež San…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 46 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: