Las Vegas čerpá energiu zo slnka

Las Vegas čerpá energiu zo slnka Obnoviteľné zdroje sú trendy aj v Meste hriechu

Las Vegas – pravdepodobne hlavné hlavné mesto Ameriky, čo sa týka spotreby, sa postupne stáva udržateľnejším. Najnovší míľnik: 100-megawattové solárne pole, ktoré dokáže dodávať až 90 percent dennej energie do 13 rezortov v Las Vegas, vrátane Bellagio a Park MGM. „Mega Solar Array“ bolo predstavené začiatkom minulého mesiaca a všetku svoju silu posiela prevádzkovateľovi kasína MGM Resorts, ktorý má exkluzívne práva na jeho energiu na nasledujúcich 20 rokov.

Tento vývoj prichádza po niekoľkých ďalších pokusoch o úsporu energie zo strany kasínových spoločností, miestneho kongresového úradu a úradu pre návšetvníkov a miestneho súkromného priemyslu. Nový panelový projekt sa, samozrejme, dostáva aj na titulky v čase, keď sú hladiny vody v jazere Mead nižšie, ako boli od roku 1935 – realita, ktorá dokazuje, že neexistuje žiadny všeliek na uprednostňovanie udržateľnosti.

Las Vegas sa nachádza uprostred púšte, takže využitie slnečného žiarenia sa zdá byť skvelý nápad. Doteraz ide o najväčší projekt v meste, ale predpokladá sa, že nebude posledným.

Nové pole, vyvinuté a spoluvlastnené spoločnosťami Invenergy a dcérskou spoločnosťou American Electric Power, ktoré sa zaoberajú trvalo udržateľným energetickým riešením, je najväčším celosvetovým projektom v priemysle s priamym zdrojom obnoviteľnej elektriny. Spoločnosť MGM Resorts očakáva, že do roku 2030 bude využívať 100 percent obnoviteľnej elektriny vo svojich zariadeniach v Spojených štátoch a 80 percent celosvetovo. MGM v súčasnosti prevádzkuje nehnuteľnosti v niekoľkých mestách USA vrátane Las Vegas; Springfield, Massachusetts; a National Harbor, Maryland.

Mega Solar Array od MGM Resorts, ktorý sa nachádza v púšti asi 50 kilometrov severne od Las Vegas, sa rozťahuje na obrovskom území s 323 000 panelmi rozmiestnenými na ploche 260 hektárov. To je viac ako 750 futbalových ihrísk. Výroba elektriny z obnoviteľných zdrojov v tomto poli bude zodpovedať množstvu energie, ktorú ročne spotrebuje približne 27 000 priemerných domácností v USA. Pokiaľ ide o hotel vo Vegas, toto pole produkuje až 90 percent dennej spotreby energie v Las Vegas spoločnosti MGM Resorts, pričom pokrýva 65 miliónov štvorcových stôp budov v 13 nehnuteľnostiach a viac ako 36 000 izieb na bulvári Las Vegas Strip, ktorý je sučasťou našich BUBO zájazdov pri spoznávaní západu USA. Okrem hotelov Bellagio a Park MGM do skupiny hotelov patria okrem iného Aria, Mandalay Bay, MGM Grand a Mirage.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4590
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2433 2703€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA