Luxusná šálka kávy na Srí Lanke

Luxusná šálka kávy na Srí Lanke

Ak ste zavítali na akékoľvek fóra o Srí Lanke, isto ste sa dočítali, že dať si dobrú šálku kávy je celkom veľký problém. Sypaná neska či zriedená turecká káva sú väčšinou štandardom. My v BUBO ale vieme ponúknuť a dopriať našim zákazníkom aj nemožné. Máme na Sri Lanke roky skúseností, poznáme aj miesta, ktoré majú naozaj vynikajúcu kávu. A kde si lepšie užiť horúcu šálku na zvýšenie krvného obehu ako v poslednom kráľovskom meste Kandy? Epitóm luxusu, vysoké štandardy ubytovania či chutná strava hotelových švédskych stolov sú samozrejmosťou.

Tento luxus vysoko v horách sa nepozdával len BUBO, ale aj Sinhálskym kráľom, ktorí sa usadili v Kandyjskej náhornej plošine v roku 1469 (n.l.). Mesto im slúžilo ako hlavné mesto a názov Kandy bol miestu daný až počas Britskej koloniálnej éry v 19. storočí. Domáci ho prezývajú Maha Nuwara (Veľkolepé/hlavné mesto), pretože predstavuje posledné roky slávy a nezávislosti pred tým, ako podľahlo britským okupantom.

V roku 2019 mesto navštívilo okolo milióna turistov, ktorí dopomohli podporou lokálneho trhu, vďaka čomu je mesto jedným z najkrajších a najmodernejších v krajine. Húfy ľudí vždy ostanú v meste z dvoch dôvodov: Presúvajú sa do prenádhernej Elly vlakom, alebo navštevujú Budhov zub či čajové plantáže. 

Mnoho z nich ale netuší, že až do 19. storočia sa na malebných kopcoch pestovala káva (viac v krátkom článku Kvalitná káva na Srí Lanke). Práve preto radi chodíme na kávu v Kandy si pripomenúť mesto, ktoré len pred necelými 155 rokmi vyvoniavalo arómou tohto presláveného nápoja.

Kaviareň, ktorú navštevujeme s každou skupinkou, ktorá zavýta na Sri Lanku, je ale najlepšia v meste. Krásna kaviareň sa nachádza pri Kostole sv. Pavla, ktorého výstavba začala už v roku 1843 a láka Anglikánov z celého mesta až do dnešného dňa. Kaviareň má prenádherný výhľad na neogotickú stavbu v anglikánskom štýle. Jej pevné terakotové tehly sú pokryté plazivými kvitnúcimi kvetmi rôznorodých farieb, kaviareň "Oak Ray" ponúka zákaníkovi pohľad do dávnej minulosti.

Na mieste si viete v rámci zájazdu na Srí Lanku ku širokej škále praženej kávy zgustnúť na medovníkovej, čokoládovej či ovocnej torte podľa ponuky, ako aj užiť si budovu, ktorá kedysi ubytovávala len tú najväčšiu elitu prichádzajúcu do mesta. Jemný koloniálny interiér s mahagónovými stolmi, ručne a na mieru zhotovenými ratanovými stoličkami a mramorovou podlahou ohúria aj najnáročnejších kávičkárov.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Srí Lanka


náročnosť

11 dní

Trvanie

2010 2680€
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
Zvieratá Srí Lanky Prémiový blog

Prémiový blog Zvieratá Srí Lanky

Srí Lanka je ostrovná tropická krajina s bohatou vegetáciou, plná vodných nádrží, rezervoárov, priehrad, kanálov a riek, obklopená Indickým oceánom…

Martin Ferenčík 25 min. čítania
Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka Polonnaruwa

Polonnaruwa Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka

Polonnaruwa je nádherným historickým mestom, ktoré sa nachádza v strednej časti Srí Lanky a tvorí jeden z vrcholov kultúrneho trojuholníka ostrova.…

Robert Taraba 16 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: