Mshakiki - tip na jedlo

Mshakiki - tip na jedlo Čo jesť na Komoroch

Toto lahodné jedlo sa pripravuje z hovädzieho mäsa, ktoré je pokrájané na kocky, namarinované a napichnuté na špajchle. Takto sa griluje. Jedlo je vo svojej výslednej fáze šťavnaté a veľmi jemné. Marináda zvyčajne pozostáva z mixu zázvoru, cesnaku, papaye, chili, oleja, paradajkovej pasty, citrónovej šťavy a kari korenia. Ak by ste dostali mäso, ktoré je chuťovo suché, tak bolo až príliš prepečené! Podáva sa zvyčajne s banánmi, kasavou a je populárne takmer všade vo východnej Afrike. Skvelé chute, autentické gurmánske zážitky! Odporúčame Vám ich vyhľadať.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Južná Amerika, Kolumbia

25.01. → 03.02. +18 termínov

náročnosť

10 dní

Trvanie

3215 3495€
K

Ázia  

India, Maldivy


náročnosť

11 dní

Trvanie

3333 4901€
K

Amerika  

Južná Amerika, Uruguaj, Paraguaj, Brazília, Argentína


náročnosť

12 dní

Trvanie

3244 4505€
Portské víno - unikát výrobou aj chuťou
Blog

Blog Portské víno - unikát výrobou aj chuťou

Vedeli ste, že portské víno nepochádza z mesta Porto? A že región, v ktorom sa tento špecifický nápoj zrodil, je najstarším regiónom na svete,…

Katarína Lacková 13 min. čítania
Nezvyčajné vianočné zvyky zo sveta - vyprážané húsenice či pálenie diabla
Blog

Blog Nezvyčajné vianočné zvyky zo sveta - vyprážané húsenice či pálenie diabla

Iný kraj, iný mrav a ani vianočné zvyky nie sú výnimkou. Pozrite sa s nami, ako trávia sviatky v blízkych i vzdialených končinách sveta.

Pavel Fellner 17 min. čítania
Sýria. Čo sa pokazilo?
Blog

Blog Sýria. Čo sa pokazilo?

Ako to, že krajina s takým obrovským potenciálom, ako je Sýria, padla až na samotné dno? A, čo je horšie, nepadla len na dno, ale ešte nižšie - až…

Tomáš Kubuš 13 min. čítania