Najlepšie letisko Afriky

Najlepšie letisko Afriky Cape Town International Airport

Medzinárodné letisko v Kapskom Mesto (Cape Town International Airport) bolo podľa nedávneho prieskumu spoločnosti Skytrax, poprednej organizácie na hodnotenie leteckých spoločností a letísk, vyhlásené za najlepšie letisko v Afrike. Toto ocenenie odráža odhodlanie letiska poskytovať zákazníkom tie najlepšie služby a efektívne prevádzkové procesy. 

Hoci pre letisko je umiestnenie na prvej priečke regionálnym úspechom, v celosvetovom rebríčku mierne kleslo. Momentálne sa nachádza na 54. mieste, zatiaľ čo v roku 2020 to bolo 23. miesto. Táto zmena poukazuje na dynamickú povahu medzinárodnej leteckej dopravy a neustále sa vyvíjajúce štandardy v leteckom priemysle. Ročne sa cez terminály tohto letiska prepraví viac ako 10 miliónov cestujúcich, vrátane našich klientov, ktorí cestujú na náš najobľúbenejší zájazd – v porovnaní naše najväčšie slovenské Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave odbavilo za rovnakú dobu necelých 1,3 milióna pasažierov.

V prieskume boli ocenené aj ďalšie juhoafrické letiská. Druhé miesto získalo letisko King Shaka v Durbane a tretie miesto letisko OR Tambo International v Johannesburgu. To poukazuje na vysoké štandardy, ktoré si udržujú letiská v Juhoafrickej republike, a posilňuje ich reputáciu ako kľúčových vstupných brán na africký kontinent.

Mimo Juhoafrickej republiky sa na siedmej priečke v rebríčku umiestnilo etiópske letisko Addis Ababa Bole International Airport. Vzostup leteckej prepravy v Etiópii je značný, Addis Ababa sa stáva podstatným centrom pre medzinárodné cestovanie a obchod. Svoju dominianciu v regióne si letisko vybudovalo najmä vďaka Ethiopian Airlines.

Do prestížneho rebríčka sa dostalo aj najväčšie keňské letisko Nairobi Jomo Kenyatta International Airport – to sa umiestnilo na 10. mieste. Nairobi aj naďalej zohráva kľúčovú úlohu v prepojení východnej Afriky na globálnu leteckú dopravnú sieť. Za posledný rok prepravilo toto letisko viac než 7 miliónov cestujúcich.

Cez všetky letiská spomínané vyššie cestujú aj naši BUBO klienti. Vydajte sa s nami spoznávať krásy Afriky.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Juhoafrická republika


náročnosť

9 dní

Trvanie

4330
K

Afrika  

Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana

12.09. → 20.09. +21 termínov

náročnosť

9 dní

Trvanie

2970
K

Afrika  

Zimbabwe, Zambia, Namíbia, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

20 dní

Trvanie

5740
TOP 10: najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: