Navštívte mýtickú horu spiacej princeznej – Doi Nang Non

Navštívte mýtickú horu spiacej princeznej – Doi Nang Non

Ak by ste išli autom z Chiang Rai do okresu Mai Sai, mohli by ste vidieť pohorie, ktoré ľahko upúta vašu pozornosť. Formácia vyzerá rovnako ako silueta tehotnej dámy, ktorá leží na chrbte a je otočená k oblohe.

Kto je táto dáma a prečo tam leží?

Legenda hovorí, že v starovekom severnom kráľovstve bola raz krásna princezná, ktorá sa zamilovala do chlapca zo stajní. Otehotnela a pred hnevom jej otca obaja utiekli do hôr. Princezná, vyčerpaná z cesty, odpočívala v jaskyni, zatiaľ čo jej milenec vyšiel hľadať jedlo.

Nanešťastie ho kráľovskí vojaci dostihli a zabili. Keď si princezná uvedomila, že jej milenec je preč, bodla sa sponkou do vlasov. Jej krv stekala dole horou a menila sa na rieku Mae Sai a jej bezvládne ležiace telo sa zmenilo na známe pohorie.

Možno si pamätáte na zázračnú záchranu mládežníckeho futbalového tímu a ich trénera, ktorí uviazli v jaskyni na 10 dní po jej zaplavení v júni 2018. No, Doi Nang Non je domovom presne tej istej jaskyne. Mnohí Thajci sa modlili k duchu mýtickej princeznej, aby pomohla udržať tím v bezpečí.

Nedovoľte, aby vás táto udalosť vystrašila. Jaskyňa Tam Luang je v skutočnosti súčasťou veľmi dobre udržiavaného národného parku. Ak navštívite toto miesto počas obdobia sucha (november-apríl), uvidíte prírodný zázrak vápencových útvarov vo vnútri tejto jaskyne a ďalších v jej okolí.

S BUBO sa môžete dozvedieť viac o Thajsku a jeho tradíciách, napríklad počas poznávacieho zájazdu Thajsko, Malajzia, Singapur.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3268 4357€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

4715
K

Ázia  

Thajsko


náročnosť

12 dní

Trvanie

2454 3505€
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania
Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye Ayutthaya

Ayutthaya Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye

Legendárne a mocné kráľovstvo Ayutthaya vás očarí svojou históriou a mysticizmom. Stúpy ukrývajúce relikvie, ležiaci Budha, hlava Budhu v kmeni,…

Adam Záhorský 9 min. čítania
Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

Katarína Pivovarníková 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: