Princezná a dieťa, ktoré čakalo a čakalo

Princezná a dieťa, ktoré čakalo a čakalo Jaskyňa Pha Nang Khoi

Táto kilometre dlhá jaskyňa, ktorá sa nachádza v provincii Phrae v severnom Thajsku, je plná jedinečne tvarovaných stalaktitov a stalagmitov, ktoré sú zdrojom mnohých mýtov. Jeden konkrétny stalagmit, ktorý má tvar ženy, ktorá drží dieťa, je veľmi dôležitý, pretože je jadrom populárneho príbehu.

Asi pred 800 rokmi sa krásna princezná z kráľovstva San Wee zamilovala do obyčajného občana. Ich zakázaná láska rozkvitla a princezná otehotnela. Zo strachu pred trestom sa rozhodli utiecť z kráľovstva.

Pri prenasledovaní vojakmi sa princezná zranila šípom. Utiekli do jaskyne, kde zranená princezná povedala svojmu milencovi, aby ju nechal, a sľúbila, že počká v jaskyni na jeho návrat. Žiaľ, jej milý bol zajatý a zabitý.

Ako sľúbila, princezná čakala a čakala v jaskyni až do posledného výdychu s dieťaťom v náručí, aby sa postupne premenili na kameň.

Jaskyňa bola potom pomenovaná Pha Nang Khoi, čo v thajčine znamená „Útes čakajúcej dámy“ ako pocta oddanosti princeznej.

Stalagmit princeznej s dieťaťom sa nachádza na konci jaskyne, kam ľudia chodia vzdať úctu princeznej. Keď v jaskyni prechádzate mnohými zákrutami, uvidíte ďalšie vápencové útvary. Každý z nich má svoj vlastný názov, napríklad Princeznina spálňa, Princeznine slzy a iné, ktoré súvisia práve s touto legendou.

S BUBO sa môžete dozvedieť viac o Thajsku a jeho tradíciách, napríklad počas poznávacieho zájazdu Thajsko, Malajzia, Singapur.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2951 4215€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2302 3289€
K

Ázia  

Thajsko


náročnosť

12 dní

Trvanie

2134 3048€
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 11 min. čítania
Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye Ayutthaya

Ayutthaya Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye

Legendárne a mocné kráľovstvo Ayutthaya vás očarí svojou históriou a mysticizmom. Stúpy ukrývajúce relikvie, ležiaci Budha, hlava Budhu v kmeni,…

Adam Záhorský 9 min. čítania
Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

Katarína Pivovarníková 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: