Japonsko - Ramen s Michellinovskou hviezdou

Japonsko - Ramen s Michellinovskou hviezdou Cestovateľské gastrozážitky z Japonska

Ramen je typický japonský pokrm pozostávajúci z rezancov čínskeho typu zaliatych väčšinou silným mäsovým vývarom dochuteným sójovou omáčkou alebo misom a ozdobený kúskami bravčového mäsa, morských rias či mladou cibuľkou. Do Japonska sa dostal v polovici devätnásteho storočia čínskymi prisťahovalcami a Japonci si ho ihneď obľúbili a v každom z regiónov sa vyvinula jeho typická variácia. Rezance sa používajú pšeničné, aj keď vieme nájsť mnoho podobných jedál s rezancami pohánkovými (soba) alebo tučnými (udon). Vývar býva prevažne bravčový alebo kurací a rozlišujeme niekoľko základných príchutí – Shōyu, najstaršia receptúra prevažne s kuracím vývarom a sójovou omáčkou, Shio, teda slaný svetlý vývar, Miso a Curry, čo sú pomerne moderné receptúry pochádzajúce z ostrova Hokkaido. Počas našej cesty Japonskom si Ramen vychutnáme niekoľko krát a vieme, kde pripravujú ten najlepší. Za zmienku stojí Miso ramen z reštaurácie Nogizaka Ramen Maruhiko neďaleko Roppongi v Tokiu, „čierny“ ramen v Kjóto Gion Ramen Muraji v Kjóte, alebo klasika v Ramen Todai Dotombori v Osake. My v BUBO však vždy chceme ochutnať to najlepšie a preto je takmer povinná zastávka v Tokiu v reštaurácii Tsuta. Je to totiž prvá špecializovaná ramen reštaurácia, či podľa japonských tradícií skôr jedálnička pre cca 10 ľudí, ktorá bola ocenená michellinovskou hviezdou. V ponuke majú klasický Ramen, TsukeSoba, čo sú pohánkové rezance podávané zvlášť a ku nim vývar na namáčanie alebo ZaruSoba, tradičné japonské studené rezance a ku tomu lahodný vývar shoyu alebo shio s delikátnym japonským hovädzím Wagyu. Reštaurácia sa vďaka prestížnemu oceneniu preslávila a na svoju misku polievky s rezancami si budete musieť v čase obeda počkať 70 až 80 minút, verte však, že to stojí za to. V automate si polievku objednáte a zaplatíte, odovzdáte lístok čašníkovi, ten vás usadí a môžete sledovať, ako túto delikatesu šikovní kuchári pripravujú priamo pred vami. Dobrú chuť!  

K

Ázia  

Japonsko


náročnosť

12 dní

Trvanie

3248 6495€
K

Ázia  

Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

7290
K

Ázia  

Japonsko, Čína


náročnosť

10 dní

Trvanie

2777 3560€
TOP 10: Najvýhodnejšie cestovateľské kombinácie
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najvýhodnejšie cestovateľské kombinácie

Dnes prichádzam s jednoduchšou témou - cestovateľskými radami. Ako ušetriť pri návšteve exotiky na letenke? Spojte si viac krajín do jednej cesty.…

Ľuboš Fellner 33 min. čítania
Hirošima – kde po bombe rástli oleandre
Hirošima

Hirošima Hirošima – kde po bombe rástli oleandre

Hirošimu z neslávne známych dôvodov často prezývajú aj mesto smútku. My si však tomuto prívlastku dovoľujeme oponovať. Poďte sa s nami v štýle…

Martin Šimko 26 min. čítania
Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola
Tokio

Tokio Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola

Prehliadka Tokia? Žiaden problém, ak máte skúsenosti. Synonymum špičkových technológií a elektroniky, biznisu, tvrdej firemnej disciplíny, ale aj…

Martin Šimko 40 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: