Rodisko karate - Okinawa

Rodisko karate - Okinawa

Karate je dnes svetoznáme bojové umenie. Všetci o ňom vedia, že jeho rodiskom bolo Japonsko, no nie je to úplná pravda. Rodiskom karate, ako ho poznáme dnes, je ostrov Okinawa. Tá však v dobe, kedy sa začalo bojové umenie rozvíjať, nebola súčasťou Japonska, ale kráľovstva Rjúkjú.

Bolo to v 14. storočí, kedy bola Okinawa prosperujúcim námorným obchodným centrom, ktoré navštevovali obchodníci z Číny, Japonska a juhovýchodnej Ázie. Stret rôznych štýlov a techník bojových umení zohral kľúčovú úlohu vo vývoji karate.

V tomto kúte sveta boli často zakázané zbrane, čo viedlo miestnych obyvateľov k tomu, aby vyvinuli techniky sebaobrany iba s pomocou holých rúk. Zosúladenie pôvodných okinawských bojových metód s formami čínskych bojových umení položili základy karate.

V priebehu nasledujúcich storočí sa tieto bojové techniky odovzdávali z generácie na generáciu a menili sa tým, ako sa vyvíjala doba. Postupne sa karate dostalo až do zahraničia. Samotný výraz „karate“ v japončine znamená „prázdna ruka“.

Pokiaľ by ste sa chceli vybrať do rodiska karate, zamierte do hlavného mesta Okinawy – Naha. Nad ním postavili na najvyššom bode priam chrám venovaný karate pod menom Karate Kaikan. Nachádza sa aj tu karatistický strom symbolizujúci rozkvet karate a ak budete mať šťastie, dostanete sa na tréning, ba dokonca zápas karate. Ďalšie tipy si prečítajte v blogu o ostrove Okinawa.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Južná Kórea, Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

6168 7257€
K

Ázia  

Japonsko, Čína


náročnosť

10 dní

Trvanie

2492 3560€
K

Ázia  

Japonsko


náročnosť

15 dní

Trvanie

4544 6990€
Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola Tokio

Tokio Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola

Prehliadka Tokia? Žiaden problém, ak máte skúsenosti. Synonymum špičkových technológií a elektroniky, biznisu, tvrdej firemnej disciplíny, ale aj…

Martin Šimko 27 min. čítania
Ogasawara - japonské Galapágy Prémiový blog

Prémiový blog Ogasawara - japonské Galapágy

Navštíviť Japonsko nie je vôbec náročná záležitosť, čo však jeho najizolovanejšie vzdialené ostrovy? Ogasawara je tajný raj pre športových rybárov…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania
Osaka - motor Japonska Osaka

Osaka Osaka - motor Japonska

Ak sa chystáte navštíviť krajinu vychádzajúceho slnka, určite si vo svojom programe nechajte miesto aj pre návštevu Osaky. Okrem toho, že vďaka…

Martin Ferenčík 16 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: