Ronda - drahokam na andalúzskom náhrdelníku

Ronda - drahokam na andalúzskom náhrdelníku Spravte si malú zachádzku a objavte poklad

Španielsko je pre Slovákov pomerne známou a dostupnou krajinou a hoci väčšine napadne ako prvá Barcelona, prípadne hlavné mesto Madrid, mnohí na popredné miesta v rebríčku určite zaradia aj Andalúziu. Pestrá paleta kultúry, histórie, gastronómie, temperamentní Španieli a takmer celoročne prívetíve podnebie robia z tohto regiónu - dovolím si napísať dokonalé miesto pre dovolenku. Pláže aj hory, pokoj aj ruch miest, história aj moderno, to všetko na veľmi “kompaktnom” pomyseľnom náhrdelníku, alebo ak chcete nádhernom okruhu Andalúziou, jednou z najkrajších častí Španielska. Najpopulárnejším spôsobom ako si Andalúziu vychutnať, je začať v Malage a spraviť si okruh cez Granadu, Cordobu do Seville a pokračovať cez Cadiz po krásnom Costa del Sol naspäť do Mlagy, prípadne si spraviť zastávku na Gibraltare. Toto je asi ten najdokonalší okruh, spojený kvalitnými cestami, a presne po tejto trase prebieha aj náš BUBO zájazd Andalúziou Andalúzia a Costa del Sol. Ak však máte viac času a ste ochotní si spraviť malú zachádzku, rád by som vám dal do pozornosti malý nenápadný drahokam, ktorý andalúzsky náhrdelník skvelo dopĺňa. Určite ste sa už stretli s ikonickou fotografiou monumentálneho mosta ktorý spája dve strany skalného priesmyku. Ide o nádherné mestečko Ronda, jedno z najstarších miest v Španielsku, s bohatou históriou, ktorá siaha až do doby Keltov a Rimanov. Ronda je známa svojou úchvatnou polohou na okraji útesu nazývaného "Tajo de Ronda," ktorý rozdeľuje mesto na dve časti - historické centrum na jednej strane a nové mesto na druhej.

Najvýraznejším znakom Rondy je "Puente Nuevo" alebo "Nový most," ktorý spája obidve časti mesta a ponúka ohromujúci výhľad na hlboké údolie pod ním. Tento most je jedným z najznámejších symbolov Rondy a je jedným z najhlbších mostov v Španielsku.

Mesto má mnoho historických pamiatok vrátane arabských a rímskych hradieb, kúpeľov či múzeí. Tiež tu môžte navštíviť jednu z najstarších koríd (arén pre býčie zápasy) v Španielsku, ktorá je dodnes v prevádzke, no zároveň slúži ako múzeum.

Okrem historických pamiatok je Ronda známa svojou krásnou prírodou a okolím. Mesto je obkolesené pohorím Serranía de Ronda, ktoré ponúka skvelé možnosti pre turistiku, horolezectvo a ďalšie outdoorové aktivity.

Ronda je tiež známa svojou kultúrou, vrátane flamenka, ktorá je jednou zo symbolických španielskych hudobných a tanečných tradícií. Mesto má množstvo reštaurácií a kaviarní, kde si môžete vychutnať tradičné andalúzske jedlá a nápoje.

Celkovo je Ronda fascinujúcim mestom so zaujímavou históriou, nádhernou prírodou a bohatou kultúrou. Je to populárny cieľ pre turistov, ktorí chcú preskúmať krásy južného Španielska. Ak sa teda vyberiete spoznať úžasnú Andalúziu, urobte si čas a zastavte sa aj v Ronde, určite neoľutujete.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Gibraltar, Španielsko


náročnosť

11 dní

Trvanie

2918 3433€
K

Európa  

Andorra, Španielsko, Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2042 2490€
K

Európa  

Španielsko


náročnosť

5 dní

Trvanie

1443
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Lanzarote - sopečné dielo prírody Lanzarote

Lanzarote Lanzarote - sopečné dielo prírody

Premýšľate, ktorý z Kanárskych ostrovov by pre vás mohol byť tou správnou voľbou? Ak vás láka drsná, no malebná sopečná krajina, minimalistická…

Martin Šimko 13 min. čítania
Madrid - pamiatky, futbal v kráľovskom meste Madrid

Madrid Madrid - pamiatky, futbal v kráľovskom meste

Kastílsky Madrid, divoko bijúce srdce Španielska. Jedna z najväčších európskych metropol na gigantickom Pyrenejskom polostrove, kde je futbalové…

Daniela Mihaldová 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: