291 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Japonsko (14)
Japonsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Japonsko
Najpopulárnejším nápojom v Japonsku je čaj. Je neodmysliteľnou súčasťou japonskej gastronómie a konzumuje sa v rôznych podobách v ktorúkoľvek dennú hodinu. Do Japonska…
Japonská gastronómia sa vyvíjala po stáročia v izolácii a líši sa nie len od ostatnej ázijskej kuchyne,…
Oddýchnutí zo zenových záhrad dnes majestátnou torii bránou vstupujeme aj do kjótskej šintoistickej svätyne…
Ako sa dá z Eiffelovky vychutnávať pohľad na Brooklyn Bridge a Sochu slobody zároveň? Kým sme sa včera na moment ocitli v japonskom New Yorku…
Prechádzame sa priestormi šintoistickej svätyne Meiji z roku 1920, monumentom éry dejín, ktorá Japonsko krajinu otvorila cel…
Áno, vidíte správne. Len málo kto by povedal, že sochu slobody nájdete aj v Tokyu. Tá sa nachádza na ostrove s ná…
Kam by ste zobrali cudzinca na najznámejší zámok alebo hrad na Slovensku? Žeby do Bojníc? Alebo na Spiš? V Japonsku je najzn…
Pomaly sa nám naše japonské dobrodružstvo končí. Teraz, keď sa obzriem spätne v čase, vyzerá to, že každý ná&scaron…
Pred mojím odchodom do Japonska ma niekoľko známych poprosilo, či by som im nepriniesla ako suvenír japonský komiks. Hovorím si, prečo…
Hneď ako sme opustili najväčšiu metropolu na svete, sme sa vydali trošku zrelaxovať do prírody. Malá medzizastávka v Kamakure,…
V Tokyu sme vymačkali náš čas na maximum.. Park Ueno je známy koncentráciou múzeí, pár chrámov, krásnou…
Každý deň v Japonsku je nejaký zážitok. Teda, je ich vždy niekoľko, len treba vybrať ten naj :) Je čas obeda a ja si sedím v takej klasickej…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -