291 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Japonsko (14)

Japonsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.

Turistické tipy a zážitky - Japonsko

Japonci a zelený čaj

02

14:59

mar

2017

Japonsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Najpopulárnejším nápojom v Japonsku je čaj. Je neodmysliteľnou súčasťou japonskej gastronómie a konzumuje sa v rôznych podobách v ktorúkoľvek dennú hodinu. Do Japonska…

Ako chutí Japonsko?

01

20:39

mar

2017

Japonská gastronómia sa vyvíjala po stáročia v izolácii a líši sa nie len od ostatnej ázijskej kuchyne,…

Japonsko - zo zenu za chuťami Kjóta

23

15:09

feb

2017

Oddýchnutí zo zenových záhrad dnes majestátnou torii bránou vstupujeme aj do kjótskej šintoistickej svätyne…

Tokio metrom

20

15:21

feb

2017

Ako sa dá z Eiffelovky vychutnávať pohľad na Brooklyn Bridge a Sochu slobody zároveň? Kým sme sa včera na moment ocitli v japonskom New Yorku…

Japonský šintoizmus

18

11:58

feb

2017

Prechádzame sa priestormi šintoistickej svätyne Meiji z roku 1920, monumentom éry dejín, ktorá Japonsko krajinu otvorila cel…

Socha slobody a Brooklynský most  v Tokyu?

14

14:45

feb

2017

Áno, vidíte správne. Len málo kto by povedal, že sochu slobody nájdete aj v Tokyu. Tá sa nachádza na ostrove s ná…

Najznámejší japonský hrad Himeji

23

18:24

sep

2016

Kam by ste zobrali cudzinca na najznámejší zámok alebo hrad na Slovensku? Žeby do Bojníc? Alebo na Spiš? V Japonsku je najzn…

Japonsko - čo znamená Nihon Sankei?

01

22:09

aug

2016

Pomaly sa nám naše japonské dobrodružstvo končí. Teraz, keď sa obzriem spätne v čase, vyzerá to, že každý ná&scaron…

Japonsko - viete čo je Hentai?

26

14:51

júl

2016

Pred mojím odchodom do Japonska ma niekoľko známych poprosilo, či by som im nepriniesla ako suvenír japonský komiks. Hovorím si, prečo…

Úžasná japonská príroda

24

15:41

júl

2016

Hneď ako sme opustili najväčšiu metropolu na svete, sme sa vydali trošku zrelaxovať do prírody. Malá medzizastávka v Kamakure,…

Tokio - deň plný zážitkov

22

15:28

júl

2016

V Tokyu sme vymačkali náš čas na maximum.. Park Ueno je známy koncentráciou múzeí, pár chrámov, krásnou…

Japonsko - spústy zážitkov denne

15

17:10

júl

2016

Každý deň v Japonsku je nejaký zážitok. Teda, je ich vždy niekoľko, len treba vybrať ten naj :) Je čas obeda a ja si sedím v takej klasickej…