58 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Bolívia (2)
Bolívia - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Bolívia
Tiwanaku v Bolívii je impozantné archeologické nálezisko, v ktorom sa nachádza hlavné mesto z doby pred inskou ríšou. Veľa o Tiwanaku dodnes zostáva záhadou a je…
Soľná púšť Salar de Uyuni je naozajstným magnetom pre všetkých, ktorí majú profil na instagrame. Ide predsa o najpôsobivejšie soľné pláne na planéte. Nachádzajú sa na…
Ak cestujete do Bolívie, môžete sa tešiť na rozmanitú kuchyňu. Nemusí to skončiť iba pri steakoch z alpaky, ale môžete ísť ešte hlbšie a nebáť sa prekročiť svoje hranice…
Upokoj sa,“ povedal mi, „a mier dobre! Zabiješ človeka!‘ Povedal mi Che Guevara. Zavrel som oči a vystrelil som.“ Prvé vý…
Horský systém Ánd sa tiahne približne 6500 km od Venezuely cez Kolumbiu, Ekvádor, Peru, Bolíviu na juh do Chile a Argentíny. K tomu desať jeho vrchov meria viac ako 6700…
V počítači si pripravte kópiu svojho cestovného pasu, negatívneho PCR testu a fotografiu svojej tváre (môže byť selfie). Formulár nájdete na tomto linku. Vpisujete do…
Najvyššie položené golfové ihrisko na svete sa, podľa World Golf, nachádza pri hlavnom meste Bolívie, La Paz. La Paz Golf Club bol založený v roku 1912 a golfové ihrisko…
Dnešný deň - 18.október - je významný pre ďalšiu krajinu v rámci Latinskej Ameriky. Prebiehajú prezidentské…
Andy majú mnoho superlatív. Tie najvyššie vrcholky Ánd konkrétne v Bolívii sú Janq´u Uma s nadmorskou v…
Vlajku Bolívie tvoria tri vertikálne pruhy. Z hora nadol to je červená, žltá, zelená. Jej farby sú symbolom jednak nerastn…
Bolívia je hornatá krajina v Južnej Amerike, ktorú v prevažnej časti tvoria hlavne Andy. Spoločne s Paraguayom sú jediné dve krajiny,…
My všetci, ktorým učarovalo hlavné mesto Bolívie La Paz, čakáme na dokončenie novej budovy, ktorá markantne zmení vizu…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Machu Picchu a relax na Kube
viac → -
Kolumbia 5K
viac → -
Peru, Bolívia
viac → -
Ríšou Mayov
viac → -
-
-