1372 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (47)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Boa noite, Mozambique

29

04:59

apr

2019

Mozambik Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Cyklón Idai odznel iba nedávno a napáchal najhoršie škody za posledných 100 rokov a dnes sa ženie na Mozambik ďalš…

Maurícius, brána k luxusnej dovolenke - tipy a triky

27

17:24

apr

2019

Maurícius Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ako si Indovia predstavujú raj? Chcú sa reinkarnovať a v ďalšom živote sa narodiť na Mauríciuse. Vraj tu je iba 52% hinduistov, no ja sa tu…

Prežil som Réunion

27

17:08

apr

2019

Réunion, dobrodružný ostrov v Indickom oceáne. Prilietame, pod nami bolo dlhé hodiny iba more a more a more. Tento ostrov je naozaj ďaleko,…

Lamborgini medzi dovolenkami

25

13:43

apr

2019

Seychelské ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Seychely. Ihrisko pre bohatých a krásnych. Ostrov v Indickom oceáne. Teda ostrovy, 115 ostrovov. Moc o nich nevieme, presne toľko koľko vieme o…

Gabon -ekoturistika Afriky

24

18:56

apr

2019

Gabon Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Gabon je stredoafrická krajina, ktorá leží na pobreží Atlantiku. Je to najlepšie miesto, ktoré môžete navští…

Chrám Matky božej v Paríži

16

15:15

apr

2019

Francúzsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Chrám Matky božej, Paríž. Stojím tu pár hodín po tom, čo požiar ustal. Večer som nahrával reláciu do TA3 a požiar vtedy práve začal. Do očí mi vbehli slzy. Prvá gotická…

Modrá lagúna-Comino

14

23:18

apr

2019

Malta Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Modrá lagúna na ostrove Comino má skutočne takú farbu. Je to však turistická atrakcia a čakajte ohromné davy. No oplat…

Preteky koní v Marsa  - Valetta

14

23:03

apr

2019

Veľmi dobré sú aj nedeľné preteky koní v Marsa, južne od Valletty. Táto štvrť je už čierna a cítiť, že Malta m…

Neolitické chrámy a soľné platne - Malta

14

22:47

apr

2019

Čo bolo pre mňa fascinujúce, to boli predhistorického neolitické chrámy. Ide o jedny z najstarších chrámov na na&scaron…

Nesúrodé maltské postrehy

14

22:21

apr

2019

Postreh 1: automobilová doprava Na Malte je veľmi veľa áut; na kvalitu si na Malte nepotrpia, a tak ide o malé autá nízkej kvality. Na…

Gastronómia a gurmánske zážitky Malty

14

21:57

apr

2019

Začítal som sa do veršov Dun Karm Psaila, poeta, ktorý sa v Żebbuġ (ale tom Maltskom) narodil. Bol taktiež kňazom. V nich Malta vyznievala inak. Veľkolepo. Čo ma…

Procesie pred Veľkou nocou - Malta

14

21:41

apr

2019

Poznám maltských rytierov, vynikajúci maltský šalát s kapary a olivami, strýko mojej ženy trénoval maltskú…