1360 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (5)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Múmia je konzervovanie mŕtvoly vysušovaním alebo balzamovaním. Samotné slovo múmia je odvodené od arabského slova „mummiya“, čo v preklade znamená asfalt. V 7. storočí,…
Prezident Lula včera navštívil amazonský štát Roraima, aby odsúdil ťažkú situáciu Indiánov kmeňa Janomani. Brazílska hlava štátu hovorí o genocíde, zlyhaní…
Čína dnes (po 3 rokoch) zrušila povinnú karanténu po prílete. Týmto nariadením zrušila svoju politiku „nulového covidu“. Vyzerá to tak, že čím väčšia diktatúra, tým…
Štvrtá najväčšia demokracia sveta má nového lídra. Nový prezident včera zložil predpísanú prísahu na ceremónii pred sídlom brazílskeho Kongresu, ktorý som navštívil pred…
Thajská princezná Bajrakitiyabha Mahidol Princezná Bajrakitiyabha Mahidol s americkým vzdelaním, známa pod prezývkou princezná Bha, je všeobecne považovaná za nástupcu…
Haloo, keďže som Katarofil, velice ma potešil tvoj blog o ňom :) Dcéra tam 1,5 roka robila, nepovie o ňom zlé slovo, bola som tam 3x a páčilo sa mi tam oveľa viac ako v…
O histórii vína na Slovensku píšem v blogu o Najlepších vínach sveta. Na túto tému som pre Vás nahral aj 15-minútový film, kde hovorím o návšteve viníc na všetkých…
Obidva destiláty sa vyrábajú z hrozna, no tu spoločné znaky aj končia. Postup pri výrobe aj chuť sú totižto úplne odlišné. Koňak sa vyrába vo Francúzsku, grappa v…
Mohli by to byť preteky v zbrojení medzi Sovietskym zväzom a USA, či už lepšie, preteky týchto veľmocí pri dobýjaní Mesiaca. No pre nás cestovateľov je to určite boj o…
V Istanbule sa budete cítiť ako v encyklopédii umenia. Každým krokom sa tu otvára iná kapitola dejín. Vstupom do cisterny Yerebatan vstupujete ako keby do podzemného…
Väčšina Slovákov je dnes vraj za predčasné voľby. Ospravedlňujem sa, ja sledujem viac tie Brazílske. Dnes v nedeľu sa bijú dvaja kohúti: Jair Bolsonaro, aktuálny…
Ďalší ročník - Mladý inovatívny podnikateľ roka je za nami. Je pre mňa osobne aj pre BUBO veľká česť, že môžem stáť na pódiu a odovzdávať hlavnú cenu víťazovi. Zájazd do…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -