1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (5)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Zruší UNESCO Benátkam podporu? Je to už druhýkrát v priebehu niekoľkých rokov, čo Benátkam, ktoré boli v roku 1987 zapísané na zoznam svetového dedičstva, hrozí…
Aj ty, Brutus?! Rímskeho diktátora ubodala na smrť skupina senátorov na marcových idách, konkrétne 15. marca - v roku 44 p.n.l. Cézar údajne zomrel na hlavnom námestí…
Je to legálne? Nie je to proti GDPR? V Oceánii nie. Pamätám si, ako nás vážili na lete medzi štátmi Samoa a Americká Samoa a ako sa dámy v našej skupine zdráhali…
Obdobím párenia medveďa grizly je jún. Samec dosahuje pohlavnú dospelosť v 4. roku, samica v 3. roku. Gravidita trvá 180 až 250 dní ( u človeka 280 dní) a pôrod sa…
Takmer tri roky (959 dní) po tom, čo bola uzákonená povinnosť nosiť rúško s cieľom zabrániť šíreniu vírusu, sa toto kontroverzné nariadenie končí. Aj Hong Kong je teda…
Dnes na prekrásnom ostrove v Indickom oceáne oslavujú národný deň, tiež známy ako Deň nezávislosti. Otvorene sa priznám, že Srí Lanku milujem. Posledný týždeň som s…
Novak Djokovič nielenže v januári 2023 vyhral Australian Open, on touto výhrou porazil idiotizmus. Pred rokom som o tomto skvelom tenistovi, ktorého premiér Austrálie s…
Múmia je konzervovanie mŕtvoly vysušovaním alebo balzamovaním. Samotné slovo múmia je odvodené od arabského slova „mummiya“, čo v preklade znamená asfalt. V 7. storočí,…
Prezident Lula včera navštívil amazonský štát Roraima, aby odsúdil ťažkú situáciu Indiánov kmeňa Janomani. Brazílska hlava štátu hovorí o genocíde, zlyhaní…
Čína dnes (po 3 rokoch) zrušila povinnú karanténu po prílete. Týmto nariadením zrušila svoju politiku „nulového covidu“. Vyzerá to tak, že čím väčšia diktatúra, tým…
Štvrtá najväčšia demokracia sveta má nového lídra. Nový prezident včera zložil predpísanú prísahu na ceremónii pred sídlom brazílskeho Kongresu, ktorý som navštívil pred…
Thajská princezná Bajrakitiyabha Mahidol Princezná Bajrakitiyabha Mahidol s americkým vzdelaním, známa pod prezývkou princezná Bha, je všeobecne považovaná za nástupcu…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -