1360 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (5)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Najstaršia múmia

28

16:39

jan

2023

Egypt Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Múmia je konzervovanie mŕtvoly vysušovaním alebo balzamovaním. Samotné slovo múmia je odvodené od arabského slova „mummiya“, čo v preklade znamená asfalt. V 7. storočí,…

Genocída proti indiánom kmeňa Janomani (Yanomami) v Amazonii

22

21:56

jan

2023

Brazília Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prezident Lula včera navštívil amazonský štát Roraima, aby odsúdil ťažkú ​​situáciu Indiánov kmeňa Janomani. Brazílska hlava štátu hovorí o genocíde, zlyhaní…

Čína sa otvorila turistom

08

09:21

jan

2023

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Čína dnes (po 3 rokoch) zrušila povinnú karanténu po prílete. Týmto nariadením zrušila svoju politiku „nulového covidu“. Vyzerá to tak, že čím väčšia diktatúra, tým…

Lula - Luiz Inacio Lula da Silva

02

05:35

jan

2023

Štvrtá najväčšia demokracia sveta má nového lídra. Nový prezident včera zložil predpísanú prísahu na ceremónii pred sídlom brazílskeho Kongresu, ktorý som navštívil pred…

Ako som stretol thajskú princeznú Bha

21

05:22

dec

2022

Thajsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Thajská princezná Bajrakitiyabha Mahidol Princezná Bajrakitiyabha Mahidol s americkým vzdelaním, známa pod prezývkou princezná Bha, je všeobecne považovaná za nástupcu…

Hejtovanie Kataru je chybou

05

09:08

dec

2022

Katar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Haloo, keďže som Katarofil, velice ma potešil tvoj blog o ňom :) Dcéra tam 1,5 roka robila, nepovie o ňom zlé slovo, bola som tam 3x a páčilo sa mi tam oveľa viac ako v…

História Tokajského vína

26

23:30

nov

2022

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O histórii vína na Slovensku píšem v blogu o Najlepších vínach sveta. Na túto tému som pre Vás nahral aj 15-minútový film, kde hovorím o návšteve viníc na všetkých…

Grappa vs. koňak?

26

23:11

nov

2022

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Obidva destiláty sa vyrábajú z hrozna, no tu spoločné znaky aj končia. Postup pri výrobe aj chuť sú totižto úplne odlišné. Koňak sa vyrába vo Francúzsku, grappa v…

Najväčšie preteky sveta

20

07:45

okt

2022

Antarktída Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Mohli by to byť preteky v zbrojení medzi Sovietskym zväzom a USA, či už lepšie, preteky týchto veľmocí pri dobýjaní Mesiaca. No pre nás cestovateľov je to určite boj o…

Podzemná cisterna Yerebatan v Istanbule

15

05:47

okt

2022

Turecko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V Istanbule sa budete cítiť ako v encyklopédii umenia. Každým krokom sa tu otvára iná kapitola dejín. Vstupom do cisterny Yerebatan vstupujete ako keby do podzemného…

Brazílske voľby - v 4. najväčšej demokracii sveta

03

00:17

okt

2022

Väčšina Slovákov je dnes vraj za predčasné voľby. Ospravedlňujem sa, ja sledujem viac tie Brazílske. Dnes v nedeľu sa bijú dvaja kohúti: Jair Bolsonaro, aktuálny…

Mladý inovatívny podnikateľ

26

18:19

sep

2022

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ďalší ročník - Mladý inovatívny podnikateľ roka je za nami. Je pre mňa osobne aj pre BUBO veľká česť, že môžem stáť na pódiu a odovzdávať hlavnú cenu víťazovi. Zájazd do…