1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (66)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

#buborunningteam.  - jeden zo včerajšich listov

23

06:59

aug

2016

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Hej, ludkovia! Zaspal som doma ako loksa. Prebral som sa nerusiac kde som a aky je den. Tak ako minuly rok, aj teraz som vsetkym vdacny za to, ze som smel byt sucastou…

Neuveriteľná India - štátny sviatok

15

22:05

aug

2016

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Je 15. augusta 1997 a ja vchádzame do najlepšej reštaurácie na Connaught Place v absolutnom centre Naí Dillí. Máme za…

Najlepšie reštaurácie ostrova Marettimo

04

19:58

aug

2016

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Kde sa najesť na sícilskom ostrove Marettimo? Vyberte sa s nami za tým najlepším! Začína sa aperitívom niekedy po 7hod. večer. Uviažete lodičku, zhodíte kyslíkové bomby…

Čo vidieť na ostrove Marettimo?

04

19:55

aug

2016

Čo si pozrieť na ostrove Marettimo? Viete, kde sa vôbec nachádza? Asfalt tu nájdete iba po vystúpení z trajektu. No po 50 metroch skončí a viac sa neobjaví. Po mestečku…

Najkrajšie pláže Marettima

03

10:46

aug

2016

Marettimo nie je len krásnym neznámym ostrovčekom ostrova Sicília, ale nájdete tu aj fascinujúce pláže, kde budete sami. Najhlučnejšie sú kostolné zvony a škrekot čajok.…

Zážitky z ostrova Marettimo

02

22:58

aug

2016

Skoro sme do seba vrazili hlavami. Ja sa nepozerám, makám hore v predklone, beriem to ako tréning na preteky  Od Tatier k Dunaju. On sa evidentne v pokoji pásol.…

Kam sa pozrieť na Sicílii?

01

11:55

aug

2016

Čo si vychutnať na Sicílii? Taliansko južne od Ríma som dlho považoval za Afriku, nekultúrnu, špinavú, chudobnú oblasť bez minulosti a budúcnosti. Ešte v roku 1990 som…

Galdhopiggen s horským vodcom

15

22:38

júl

2016

Nórsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Nórsko - krajina dúhy, To je reklamný názov pre krajinu kde stále prší. No často zároveň svieti slnko. Teraz v…

Povaha Nórov

12

22:15

júl

2016

Nórsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Mal som byť Nórom. Keď napadli Československo Rusi, mal sim sa o chvíľu narodiť a dostali sme z Nórska letenky " záchrany" Môj otec…

Švédska princezná Viktória

11

00:15

júl

2016

Švédsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V žilách švédskej korunnej princeznej Viktórie prúdi krv francúzskeho maršala Jeana-Baptista Bernadotta. Čítali…

Snus vo Švédsku

11

00:12

júl

2016

Švédsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Zo štýlovej okrúhlej krabičky vyberiem tabak v malinkom vrecúšku a vložím si pod hornú peru snus. Je to dosť sila, nikot…

Sauna vo Fínsku

08

18:35

júl

2016

Fínsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vo Fínsku majú 2.5 milióna sáun, jednu na dvoch obyvateľov. Sauna je najznámejším fínskym slovom a jediným…